Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Roche obdivuje Cancellaru aj Sagana, viac verí Slovákovi

Slovenský cyklista Peter Sagan je v topforme a je najväčším favoritom na víťazstvo na monumentálnej klasike Paríž - Roubaix.

07.04.2016 16:30
Peter Sagan Foto: ,
Slovenský cyklista Peter Sagan.
debata

Hovorí to bývalý cyklistický šampión Stephen Roche, ktorý v roku 1987 ovládol Tour de France, Giro d'Italia a vyhral aj cestné preteky na majstrovstvách sveta. Päťdesiatšesťročný Ír jedným dychom dodáva, že trojnásobného víťaza Fabiana Cancellaru rozhodne netreba odpisovať z boja o víťazstvo v nedeľňajších prestížnych pretekoch medzi Parížom a Roubaix.

"Cancellara je zabijak a víťazný typ. Navyše, Roubaix mu sedí viac ako Okolo Flámska, lebo tam nie sú prakticky žiadne stúpania. Je to len čistá sila a rýchlosť. Ak naozaj myslí vážne, že po tejto sezóne skončí, víťazstvo na Paríž – Roubaix môže byť pre neho rozprávkový záver,“ tvrdí legendárny Roche, ktorého syn Nicolas jazdí v tíme

Preteky, ktoré sú prezývané aj Peklo severu, sú veľmi špecifické. Na trati 114. ročníka (257,5 km) bude až 27 sektorov s dovedna 52,8 km povrchu s kockami prezývanými pavé, ktoré najmä v prípade dažďa sú pre jazdcov veľmi nebezpečné. "Sú to naozaj výnimočné preteky. Pády, defekty aj mechanické poruchy, to všetko sa tam deje bežne a treba to brať tak, že môžu postihnúť hocikoho v pelotóne. Napriek tomu Sagan je pre mňa hlavným favoritom. Po triumfe na Okolo Flámska práve on bude v pozícii toho, koho budú všetci naháňať,“ dodal Roche pre web týždenníka Cycling Weekly.

Zároveň priznal, že je veľkým fanúšikom 26-ročného Slováka, aktuálne jazdiaceho v drese majstra sveta. "Je to fajn chlapík, pohodový a veľký zabávač. Dlhé vlasy a prejazdy na zadnom kolese… Je šťastím pre súčasnú cyklistiku, že ho má.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Fabian Cancellara #Stephen Roche