Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ozval sa majiteľ bicykla s motorom. Otec a brat podozrivej vraj ukradli andulky

K bicyklu, v ktorého ráme v sobotu počas majstrovstiev sveta v cyklokrose našli motorček, sa prihlásil skutočný majiteľ.

03.02.2016 14:37
Cyklistika, cyklista, pedále, bicykel Foto:
Ilustračná snímka.
debata (3)

Podľa denníka Het Nieuwsblad je ním Nico van Muylder, priateľ Femke van den Driesscheovej. „Je to môj bicykel. Všetko, čo môžem povedať, je, že je môj,“ uviedol van Muylder.

Na trubke pod sedadlom 19-ročnej cyklistky sa pri bežnej kontrole našli po súťaži žien do 23 rokov elektrické káble a na pedáloch motorček. Úradujúca európska i belgická šampiónka v tejto vekovej kategórii sa však bránila, že bicykel nie je jej a patrí priateľovi, ktorý ho od nej odkúpil a trénuje s ňou.

„Nevedela som o tom, netuším, ako sa ten bicykel mohol dostať ku mne. Ten bicykel patrí môjmu priateľovi, trénuje s nami. Bicykel je identický s mojím, vlani ho odo mňa kúpil. Moji mechanici si museli myslieť, že bol môj,“ povedala Van den Driesscheová v sobotňajšom emotívnom rozhovore pre belgickú televíziu Sporza. Belgičanke hrozí minimálne polročný dištanc a pokuta 20-tisíc švajčiarskych frankov.

Z rodiny Van den Driesscheovcov to však nie je všetko, brat Femke Niels si momentálne odpykáva trest za doping. Navyše spolu s otcom Peterom podľa informácií na webe hln.be čelia trestnému stíhaniu za krádež vzácnych anduliek z predajne s domácimi zvieratami De Gouldamadine v meste Varsenare. Ak ich uznajú vinnými, môžu skončiť vo väzení na obdobie jedného až piatich rokov a dostať pokutu maximálne 3300 eur. Andulky zmizli z predajne vlani 20. februára. Podľa výpovede majiteľky obchodu Patricie Inghelbrechtovej muži otvorili klietku, andulky strčili do tašky a odišli. „Dokonca mi poďakovali, lebo sa mohli poprechádzať po predajni a dôkladne si poobzerať všetky vtáky,“ uviedla Inghelbrechtová.

Informácie pochádzajú z portálu cyclingnews.com.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklokros #Nico van Muylder #Femke van den Driesscheová