Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Potrebujeme viac Petrov Saganov, tvrdí Wiggins

Britský víťaz Tour de France 2012 Bradley Wiggins prezradil, že je fanúšikom Petra Sagana, podľa neho cyklistika potrebuje viac takých osobností, akou je slovenský úradujúci majster sveta.

03.02.2016 13:32
Peter Sagan a víťaz Tour Bradley Wiggins Foto:
Peter Sagan a víťaz Tour 2012 Bradley Wiggins na archívnej snímke.
debata

„Mám na ňom rád, že je trochu iný a prináša do tohto športu niečo nové. Takýchto jazdcov dnes nie je veľa. Páči sa mi jeho správanie a spôsob, akým sa prezentuje. Potrebujeme viac takých Saganov. každý nasleduje nejaké pravidlá, bojí sa o svoju prácu a má strach byť odlišným. Bolo skvelé, ako Sagan po triumfe na svetovom šampionáte odhodil svoj bicykel. Ja by som to urobil tiež,“ povedal Wiggins na tlačovej konferencii pred štartom pretekov Okolo Dubaja, na ktorom participuje so svojím vlastným tímom.

Tridsaťpäťročný britský cyklista si užíva poslednú sezónu v profesionálnej cyklistike, jeho hlavným cieľom je zlato na olympijskej dráhe v Riu de Janeiro v tímovej stíhačke. Na ceste absolvuje okrem Dubaja aj preteky Okolo Kalifornie v máji. Predstaví sa tiež na dráhových MS v Londýne začiatkom marca.

„Návrat na cestu v takomto rozpoložení mám rád, pretože na mňa nie je vyvíjaný žiadny tlak. Som tu asi jediný, ktorý v Dubaji nemá žiadny cieľ. To je trochu zvláštne, každý bojuje o zmluvy a ďalšie veci. Ja som tu však šéfom, takže nemôžem prísť o prácu,“ dodal populárny „Wiggo“.

Informovala stránka cyclingnews.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bradley Wiggins #Okolo Dubaja