Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelé! Ďalší ročník TdF povedie aj cez diablolské stúpanie na Mont Ventoux

Populárne stúpanie na Mont Ventoux by sa malo budúci rok vrátiť do programu cyklistických pretekov Tour de France. Informuje o tom francúzsky denník La Provence.

12.10.2015 13:36
Tour de France, TdF, Mont Ventoux
Stúpanie na Mont Ventoux.
debata

Výstupom na veternú horu sa bude vraj končiť etapa 14. júla, vo Francúzsku je vtedy štátny sviatok. Mont Ventoux, často považovaný za najťažšie stúpanie v krajine, bude v programe najslávnejšieho cyklistického podujatia sveta po desiaty raz. Naposledy v roku 2013, prvým mužom na vrchole kopca bol vtedy aj neskorší víťaz celej Tour de France Christopher Froome z tímu Sky. Hora sa po prvý raz objavila na „starej dáme“ v roku 1951.

Nasledujúca etapa po finiši na Mont Ventoux by mala štartovať v Bourg-Saint-Andeol a Tour by sa bude uberať smerom k Alpám a Švajčiarsku. Záver Tour de France 2016 je naplánovaný na 24. júla.

Trasu budúcoročnej TdF oficiálne predstavia 20. októbra v Paríži. Jedinými zaručenými informáciami je začiatok 2. júla v Mont-Saint-Michel v Normandii, druhá etapa povedie z Cherbourgu do Octeville a tretia odštartuje v Granville. Informoval portál cyclingnews.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Mont Ventoux