Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tinkoff-Saxo pohrozil odstúpením, dosiahol opatrenia

Cyklistický tím Tinkoff-Saxo nateraz odložil vojnovú sekeru. Jeho športoví riaditelia sa na stretnutí s riaditeľmi pretekov Vuelta a Espaňa, komisárom Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) a zástupcom španielskej štátnej televízie dohodli na konkrétnych bezpečnostných opatreniach a jeho jazdci vo štvrtok nastúpili na 12. etapu v Andorre.

03.09.2015 15:20
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan spolu s kolegami z Tinkoff-Saxo.
debata

Schôdzka sa konala v tímovom autobuse a predchádzali jej dve závažné kolízie cyklistov Tinkoff-Saxo s motocyklovým sprievodom. V sobotňajšej 8. etape posledného podujatia Grand Tour v sezóne neutrálna sprievodná motorka vo vysokej rýchlosti narazila do zadného kolesa Slováka Petra Sagana, spôsobila jeho pád, zranenia a následné odstúpenie z pretekov. V stredu sa situácia zopakovala, na nehodu tentoraz doplatil Portugalčan Sergio Paulinho, ktorému museli rany zašívať 17 stehmi a takisto Vueltu nedokončí.

Zúčastnené strany sa dohodli na troch zásadných opatreniach. Traťový riaditeľ odovzdá prostredníctvom vysielačky všetkým sprievodným vozidlám odkaz, že bezpečnosť jazdcov je na prvom mieste. Riskovať ich zdravie pre fotografický alebo televízny záber je neprípustné. Motocyklisti musia udržiavať odstup od cyklistov minimálne desať metrov namiesto doterajších päť. Organizátori sa tiež zaviazali preveriť spôsobilosť všetkých vodičov motocyklov jazdiacich v kolóne pretekov. Skúmať budú ich vodičské oprávnenia, kvalifikáciu a skúsenosti.

Ďalšie nariadenia by sa mohli zrodiť ešte vo štvrtok po skončení 12. etapy a tím Tinkoff-Saxo na svojom oficiálnom webe vyjadril nádej, že budú viesť k dlhodobému riešeniu problémov. „V prípade, že nastane ďalší podobný incident, aký postihol Petra Sagana a Sergia Paulinha, Tinkoff-Saxo odstúpi z pretekov,“ uvádza sa na stránke.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Oleg Tinkov #Tinkoff-Saxo #Vuelta 2015