Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Contador sa v budúcej sezóne zameria na jediný cieľ: Tour de France!

Tento rok mu to nevyšlo, ale v budúcej sezóne urobí Alberto Contador všetko preto, aby uspel na cyklistickej Tour de France.

09.08.2015 09:54
Alberto Contador Foto: ,
Alberto Contador na pódiu.
debata (1)

„Bude to vrchol sezóny. Zvyšok nie je momentálne dôležitý. Už teraz o tom premýšľam,“ uviedol Contador prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

Contador (32) má v zbierke dva tituly z najslávnejších pretekov (2007, 2009), získal aj tretí, ale ten mu následne odobrali po prepuknutí dopingovej kauzy s klenbuterolom. Cyklista s prezývkou El Pistolero sa veľmi snažil získať prestížne prvenstvo aj v tomto roku a to ešte v kombinácii s Giro d'Italia, ale neuspel. V konkurencii neskoršieho víťaza Chrisa Frooma, Naira Quintanu či Vincenza Nibaliho na neho zostalo „len“ 5. miesto.

„Nevyšlo mi to, ale aspoň som sa o to pokúsil. Užil som si to poriadne,“ odpovedal Contador na otázku, či nie sklamaný neúspešným pokusom o víťazné double z pretekov Grand Tours.

„Vyjadrenia pre médiá boli také, že ideme na žltý dres na Tour de France, ale ja som to celé okolo Alberta Contadora vnímal skôr ako skúšku. Tri týždne a celkové víťazstvo na Giro d'Italia stáli Alberta veľmi veľa energie. Keď sme už videli, že na prvenstvo to nebude stačiť, pokúšali sme sa dostať ho aspoň na pódium v Paríži, ale ani to sa nepodarilo,“ poznamenal Contadorov kolega z tímu Peter Sagan počas stretnutia s médiami a fanúšikmi v Bratislave. Sagan získal na TdF štvrtýkrát v sérii zelený dres určený pre víťaza bodovacej súťaže.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Alberto Contador