Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Froome: Na doping sa pýtajte všetkých

Aktuálny víťaz najpopulárnejších cyklistických pretekov Tour de France, Chris Froome, sa domnieva, že tlak na vysvetľovanie dopingových pochybností by mal byť na všetkých rovnaký.

03.08.2015 14:26
Chris Froome Foto: ,
Chris Froome.
debata (1)

Naznačil tak, že počas 21-etapových pretekov bol práve on najviac vyťažený s vyvracaním akýchkoľvek údajných podvodov. Britský pretekár však zároveň pripustil, že dnešní cyklisti a predovšetkým víťazi musia urobiť niečo navyše, aby preukázali svoju nevinu.

„Prečo nie každý jazdec musí po pretekoch zverejniť svoje dáta, prečo ostatní nemusia odpovedať na pochybovačné otázky, ako ja? Súhlasím, buďme prísni, ale na všetkých rovnako. Do týchto chvíľ to tak nie je a nie je to správne,“ podotkol rozčarovaný šampión.

Froome počas tohtoročnej Tour neustále odbíjal otázky o dopingu. Tie sa zintenzívnili potom, ako vysvitlo, že niekto ukradol dáta tímu Sky z roku 2013 z etapy, ktorú vyhral na vrchole Mont Ventoux. Následne ho počas štrnástej etapy jeden z divákov oblial močom.

Froome ešte počas cesty do Paríža oznámil, že po dojazde do hlavného mesta Francúzska sa podrobí nezávislému testovaniu, aby dokázal svoju nevinu. Tím Sky zatiaľ neoznámil, kedy a kde takéto testovanie prebehne. Ak má byť naozaj nestranné, je podľa antidopingového odborníka Robina Parisotta potrebná aj účasť antidopingovej agentúry.

Froome sa počas uplynulého týždňa zúčastnil na niekoľkých exibičných pretekoch. Jeho súperi Quintana, Valverde a Nibali už potvrdili svoju účasť na španielskej Vuelte. Froome naznačil, že do súboja sa možno zapojí aj on, zatiaľ sa však nerozhodol.

„Ťažko povedať, práve som dokončil Tour de France. Čoskoro sa rozhodnem,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Chris Froome