Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan tesne nezavŕšil exhibičný hetrik, v Lommeli bol druhý

Slovenskému cyklistovi Petrovi Saganovi sa v stredu večer v belgickom Lommeli tesne nepodarilo zavŕšiť hetrik exhibičných triumfov na kritériách v Beneluxe počas troch dní po Tour de France, skončil tesne druhý.

30.07.2015 08:33
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (1)

Jazdca tímu Tinkoff-Saxo rovnako ako 17. júla v koncovke 13. etapy na TdF v Rodez prešpurtoval Belgičan Greg van Avermaet, ktorý sa medzičasom stal otcom dcérky Fleur, referuje web 7sur7.

„Prvenstvo v etape na Tour de France bolo mojím celoživotným snom. Splnil sa mi po tom, ako som niekoľkokrát klopal na dvere. Ešte stále som z toho trochu v oblakoch,“ priznal člen zoskupenia BMC van Avermaet.

Tretí v Lommeli skončil 37-ročný doslova domáci matador Kevin Hulsmans (Vastgoedservice-Golden Palace), pre ktorého to bolo rozlúčkové vystúpenie v celej kariére: „Pred desiatimi rokmi som tu zvíťazil. Teraz som sem prišiel uzavrieť moju aktívnu činnosť. Myslím si, že to bola perfektná platforma.“

Dvadsaťpäťročný Žilinčan Sagan v rámci série exhibičných dozvukov TdF v pondelok v belgickom Aalste zdolal čerstvého držiteľa žltého trička z „Tour“, Brita Chrisa Frooma, v utorok k tomu pridal úspech v holandskom Surhuisterveene.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #greg van avermaet #Lommel