Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peter Velits bude štartovať na Vuelte

Slovenský cyklista Peter Velits sa už naplno zotavil po nedávnej operácii a na prelome augusta a septembra bude štartovať na pretekoch Vuelta a Espaňa.

29.07.2015 17:50
Peter Velits Foto: ,
Slovenský cyklista Peter Velits.
debata

V drese tímu BMC bude predovšetkým pomáhať lídrom Tejayovi van Garderenovi a Samuelovi Sánchezovi. Nomináciu oznámil tím prostredníctvom tlačovej správy.

Peter Velits vynechal viac než polovicu prvej časti sezóny po operácii upchatej cievy v ľavej nohe. Aprílový lekársky zákrok v Londýne sa vydaril a po rekonvalescencii sa 30-ročný Púchovčan už predstavil na podujatiach Okolo Rakúska a Okolo Valónska. Petra Velitsa čaká siedmy štart na pretekoch Grand Tour v kariére, druhý na Vuelte. Zvyšných päť zaznamenal na Tour de France. Na Vuelte bol v roku 2010 druhý, čo je medzi profesionálmi životný individuálny výsledok.

Van Garderen nedokončil pre chorobu Tour de France, pri odstúpení bol v celkovej klasifikácii na 3. mieste. Sánchez je druhý muž Vuelty 2009 a tretí 2007. Na poslednej Tour de France skončil dvanásty. „Po chorobe a odstúpení z Tour sme s Tejayom prehodnotili, čo je preňho najlepšie. Podporili sme jeho rozhodnutie štartovať na Vuelte. Je to preňho veľká výzva,“ uviedol v stanovisku prezident a generálny manažér BMC Racing Jim Ochowicz. „Bolo to moje rozhodnutie. Bolo by pekné pokúsiť sa obhájiť prvenstvo na USA Pro Challenge, ale po udalostiach na Tour som sa rozhodol pre väčšie podujatie,“ povedal Van Garderen.

Vuelta a Espaňa sa začne 22. augusta časovkou družstiev na 7,4 km v Porto Banuse.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vuelta #Peter Velits #BMC #Espaňa