Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Privara: Sagan sa staral o šou na lodi v Paríži

Šéf slovenskej cyklistiky Peter Privara si vychutnal záver 102. ročníka Tour de France v Paríži a v nedeľu v noci sa ako hosť zúčastnil aj na prestížnej párty Saganovho tímu Tinkoff-Saxo na veľkej lodi na Seine.

29.07.2015 10:00
Peter Privara Foto: ,
Prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara.
debata (3)

Objednal ju na túto príležitosť ruský boháč a majiteľ tímu Oleg Tiňkov. Jeden z lídrov, Peter Sagan, ktorý štvrtý raz za sebou vybojoval zelené tričko víťaza bodovacej súťaže, sa aj na slávnostnom ukončení podujatia staral o zábavu.

„Plavili sme sa na lodi niekoľko hodín. Na pódiu oceňovali predstavitelia tímu svojich najlepších jazdcov. Peťo Sagan potvrdil, že je šoumen, občas zobral moderátorovi mikrofón a zabával prítomných,“ približoval Privara.

Na pódiu sa samozrejme objavil Alberto Contador, ktorý skončil na Tour najvyššie z tímu – piaty. Ale dorazil aj Ivan Basso, ktorý musel v priebehu pretekov odstúpiť, pretože mu diagnostikovali rakovinu semenníkov a okamžite ho operovali v milánskej nemocnici San Raffaelo. „Bolo príjemné ho stretnúť usmiateho, bavil sa s ostatnými a nezainteresovaný by nespoznal, že prežíval pred niekoľkými dňami malú životnú tragédiu,“ dodal Privara.

V médiách sa zavše objavuje, že medzi majiteľom Tiňkovom a cyklistom Saganom vládne trochu napätie, že Rus je nespokojný s výkonmi slovenského jazdca. „Potvrdil som si, že nič dramatické sa medzi nimi nedeje, ten vzťah je úplne normálny. Vyžarovala z nich pohoda. Na lodi vládla príjemná, priateľská atmosféra. Na budúci rok sa vrátime – silnejší a budeme ešte úspešnejší, vravel Tiňkov. Keď sme sa spolu bavili, zdôrazňoval, že hoci je Rus, podporí Sagana aj na blížiacich sa majstrovstvách sveta v americkom Richmonde,“ pokračoval Privara, ktorého takisto predstavili prítomným.

Veril, že v záverečnej etape Tour, ktorá finišovala na parížskom bulvári Champs-Élysées, sa jediný Slovák v tohtoročnom pelotóne výraznejšie presadí, ale nakoniec medzi šprintérmi prešiel cieľom ako siedmy. „Poslednú etapu poznačilo zlé počasie, dážď, bolo štrnásť stupňov,“ približoval Privara atmosféru. „Okolo jednej popoludní lialo, všetci boli poskrývaní v autobusoch. Hovorilo sa dokonca o skrátení etapy, vládla neistota i chaos. Potom sa trochu počasie umúdrilo, ale inak by to bola ešte väčšia sláva. Bol to najmenej okázalý dojazd a záver Tour v posledných rokoch.“

Saganove výkony vzbudili ohlas a presviedčal sa o tom na každom kroku aj Privara. „Mal som na sebe tričko slovenskej federácie a hneď nás zastavovali neznámi ľudia a pýtali sa na Sagana. Bol s nami aj Petrov otec a s ním sme mali otvorené dvere všade. Stačilo povedať heslo Papa Sagan.“

Privara potvrdil, že úspešný reprezentant príde na budúci týždeň na chvíľu na Slovensko. Teraz ho čaka niekoľko exhibícii a zopár dní oddychu.

„Potešilo by nás, keby na ďalších pretekoch rozšíril počet bodov vo svetovom rebríčku, z čoho má úžitok aj naša cyklistika,“ vysvetlil prezident slovenského zväzu. „Jeho program však, pochopiteľne, určuje vedenie tímu a Petra čaká účasť na španielskej Vuelte. Žiaľ, momentálne je náš jediný bodujúci v rebríčku, preto máme istotu len troch jazdcov na tohtoročných majstrovstvách sveta. Aby sme ich mali viac, musel by pridať nejaké body aspoň jeden ďalší slovenský cyklista. To je podmienka. Dúfame, že by ním mohol byť Peter Velits, uvidíme, ako sa dá v závere sezóny dokopy po zranení a operácii.“

Slovenská cyklistika však stále bojuje aj o miestenky na olympijské hry 2016 v Riu. „Najmä v tomto majú ďalšie Saganove body veľký význam. Preto by bolo výborné, keby sa zúčastnil na viacerých jednorazových podujatiach, v ktorých sa rozdeľujú body. Počty sa budú uzatvárať v závere roka. Zatiaľ hrozí, že Sagan bude v olympijskom pelotóne ako jediný Slovák,“ uviedol Peter Privara.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2015 #Peter Privara