Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sagan zdolal Frooma a vyhral kritérium v Aalste

Slovenský cyklista Peter Sagan zdolal v súboji o prvenstvo v exhibičnom kritériu v belgickom Aalste víťaza Tour de France Chrisa Frooma.

28.07.2015 09:32
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata

Dvadsaťpäťročný jazdec Tinkoff-Saxo sa v exhibícii predstavil v zelenom drese najlepšieho muža bodovacej súťaže na Tour. Froome sa v závere pokúsil o nástup, ale Sagan ho zachytil a napokon prešprintoval Brita. Tretí skončil belgický šampión Preben van Hecke.

Aj majster tesár sa utne.

Sagan sa po kritériu chcel predviesť divákom, jazda na zadnom kolese sa však skončila pádom. Napriek tomu zožal veľké ovácie nadšených fanúšikov. „Na pretekoch vládla úžasná atmosféra. Je vždy zábavné jazdiť v Aalste. Diváci takmer prehlušili krik, ktorý bol v nedeľu na Elyzejských poliach v Paríži,“ povedal pre belgické médiá Peter Sagan.

Najlepší traja cyklisti si po pretekoch vychutnali na pódiu z veľkých pohárov tmavé pivo. „Prehrať s Petrom Saganom nie je žiadna hanba. Bol to skvelý večer, prišlo veľa ľudí. Belgičania ukázali, že rozumejú cyklistike. Sú vášniví fanúšikovia, verím, že si tieto preteky zopakujem čo najčastejšie v žltom drese,“ uviedol Chris Froome.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Chris Froome