Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Sagan s vrtuľou

V Saint Jean de Maurienne vládlo po osemnástej etape Tour dusno. Nabehli komisári a pustili sa do bicyklov najlepších. U Sagana i Frooma hľadali skryté motorčeky v rámoch.

27.07.2015 19:30
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan v zelenom tričku.
debata

Kontrolovali, či ich práve ony neťahajú v pyrenejských a alpských kopcoch k najvyšším métam. Škoda námahy, nič nenašli.

Ak cyklisti hrajú férovú hru, potom pripomínajú najmä v krkolomných zjazdoch, keď sa obyčajnému smrteľníkovi tají dych, báječných mužov na lietajúcich strojoch. Ani rozhodcom už nejde do hlavy, koľko vydržia v trojtýždňovom pekle, ktorému hovoria už viac ako sto rokov Tour de France.

Sagan je macher, ktorý bojoval v najslávnejších pretekoch ako lev. Kdeže motorček! Na Slovensku sa tomu hovorí, že lietal akoby mal vrtuľu v zadnej časti tela. Hýril aktivitou, útočil v záveroch etáp, chodil do únikov, nezľakol sa ani kopcov.

Vedel, prečo to všetko robí. Nebyť tohto obrovského úsilia, možno by zelené tričko štvrtý raz nezískal. Zo štyroch úspešných pokusov nebolo nikdy ťažšie doviezť ho do cieľa na svetoznámy parížsky bulvár Champs Elysées. Svedčí o tom aj fakt, že ho získal vo veľkom štýle, ale s najnižším náskokom.

Jeho všestrannosť vyjadruje hodnotenie, že je najlepším šprintérom medzi vrchármi a najlepším vrchárom medzi šprintérmi. Keď jednej časti pelotónu dochádza dych, on vyráža dopredu. Škoda, že mu tento cyklistický profil a bojovné srdce nestačili už druhý rok aspoň na jeden etapový triumf. S ním by na ňom zelené tričko žiarilo ešte jasnejšie a s čistým svedomím by mohol tvrdiť, že Tour, ktorá sa práve skončila, bola jeho najlepšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2015