Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sagan o predposlednej etape: Bol to boj o prežitie

Petrovi Saganovi stačí prísť v nedeľu do cieľa cyklistickej Tour de France 2015 na parížskych Elyzejských poliach a bude víťazom bodovacej súťaže na 102. ročníku.

25.07.2015 19:20
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (2)

Zelený dres mu oblečú štvrtýkrát v rade, čím sa posunie v historickej bilancii na 2. miesto za Erika Zabela, ktorý triumfoval šesťkrát. Štyri razy sa tešil z úspechu v bodovacej súťaži aj Sean Kelly.

Sagan v sobotňajšej alpskej 20. etape do Alpe d'Huez mlčal, jazdil pokojne a do cieľa prišiel na 98. mieste. Za prvým Thibautom Pinotom zaostal o 21:19 min. V bodovacej súťaži má po sobote definitívne istotu, že v prípade dojazdu do nedeľňajšieho cieľa v Paríži ju ovládne. Pred Andrém Greipelom má náskok 104 bodov a v poslednej etape bude v hre už iba 70.

Sobotňajšia etapa definitívne rozhodla o osude 102. ročníka. Bola síce mimo časoviek najkratšou so 110,5 km, ale mala dve náročné horské prémie a na konci legendárny výstup do Alpe d'Huez do nadmorskej výšky 1850 m. „Dnes to bol boj o prežitie. Prakticky sme od začiatku stúpali do kopca, neustále bolo potrebné šľapať do pedálov. Som rád, že ak prídem v nedeľu do cieľa v Paríži, obhájim zelený dres. Každý rok je triumf v bodovacej súťaži niečim výnimočný. Uvidíme, čo bude v nedeľu. V Paríži má pršať a bojovať na mokrých dlažobných kockách na Elyzejských poliach o víťazstvo bude skutočne náročné,“ povedal Peter Sagan.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2015