Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan podporoval Sagana, ten pomáhal Froomovi pri rozhovore

Počas víkendu podporoval pri francúzskych cestách na Tour de France cyklistu Petra Sagana aj bývalý kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie a niekdajší výborný útočník Miroslav Šatan. Najskôr bol na rýchlostnej prémii v Millau na 79. km sobotňajšej 14. etapy, v nedeľu čakal na krajana v cieli vo Valence, kde sa chcel s momentálnym držiteľom zeleného dresu aj stretnúť.

19.07.2015 16:44
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

„Na Tour de France sa mi veľmi páči. Je to výnimočné vidieť zblízka na vlastné oči aj to, čo neukáže televízny prenos. Pre mňa je to zaujímavá skúsenosť. V Millau na rýchlostnej prémii bola skupina slovenských fanúšikov, ktorí držali palce Petrovi. Šprint zvládol bez veľkých problémov, nikto ho nevyzval na súboj. Na prémii bola preto v našom tábore veľká radosť,“ povedal pre RTVS Miroslav Šatan, ktorý pred príchodom pelotónu veril, že 25-ročný jazdec tímu Tinkoff-Saxo bude vo Valence šprintovať o prvé miesto.

Pozrite si Petra Sagana v akcii. Po Nibalim pomáhal počas rozhovoru aj Chrisovi Froomovi.

Sagan predvádza na Tour de France skvelé výkony. Už štyrikrát bol druhý, v Top5 skončil deväťkrát a je vedúcim mužom bodovacej súťaže o zelený dres. „Peter je stále mladý, osobnostne rastie. V ostatných rokoch robí všetkým radosť, príčinil sa o to, že na Slovensku sleduje cyklistiku viac ľudí. Stal sa ambasádorom a robí dobré meno slovenskej cyklistike,“ uviedol Šatan.

Hokejisti poznajú bicykel najmä z letnej kondičnej prípravy. Často využívajú najmä stacionárne bicykle. „Vieme si predstaviť, aké je náročné sedieť niekoľko hodín na bicykli a šliapať do pedálov. Je to jeden z najnáročnejších vytrvalostných športov. Ide o iný typ záťaže. Neviem si predstaviť, že by som mal tak dlho sedieť v sedle. Nemám na to zvyknuté svalstvo. Už hodina jazdy môže byť pre mňa utrpenie,“ dodal pre RTVS Miroslav Šatan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2015 #Miroslav Šatan