Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Pyrenejach bude šanca na úniky aj koncovku pre Sagana

Trinásta etapa Tour de France bude po troch dňoch pyrenejských galejí pre cyklistov oddychovejšou, ale rozhodne nie jednoduchou.

17.07.2015 09:54
Chris Froome, Peter Sagan Foto: ,
Líder Tour Chris Froome v debate s Petrom Saganom.
debata (7)

Trasa z Muret do Rodez dlhá 198,5 km ponúka viacero možností na úniky a záver s troma horskými prémiami nižších kategórií a ďalšími menšími stúpaniami v posledných 67 km nie je určený pre klasických šprintérov. Šanca sa otvára aj pre Petra Sagana (zatiaľ trikrát druhý), ktorý sa rozhodne nevzdáva ambície získať etapové víťazstvo nad TdF 2015. Sagan bude v permanencii už na 92. km v Laboutarie, keď sa bude bojovať o body na rýchlostnej prémii a slovenský jazdec tímu Tinkoff-Saxo bude brániť zelený dres pred Andrém Greipelom. Na čele má zatiaľ dvojbodový náskok.

„Posledná tretina dnešnej etapy je zvlnená a klasickí šprintéri budú mať problémy. Podľa tohto scenára by mal mať Peter Sagan prevahu nad Markom Cavendishom či Andrém Greipelom. Zrodiť sa však môže aj zaujímavý únik. Šprintérske tímy budú po trojdňovej zaberačke v Pyrenejach unavené, preto sa zúži počet jazdcov so šancou na víťazstvo v tejto tzv. tranzitnej etape. Tím Cannondale-Garmin by z toho mohol profitovať, keďže nemá vyloženého šprintéra a tiež nemá jazdca pre celkovú klasifikáciu. Preto sa otvára šanca pre niekoho, ako je Ramunas Navardauskas, ktorý by mohol zopakovať veľké víťazstvo spred roka z Bergeracu,“ napísal v prognóze pred piatkovou etapou server Le Tour 2015.

Štart piatkovej etapy je stanovený na 12.20 h, najlepší v cieli sa očakáva krátko po 17.00 h.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2015 #13. etapa