Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Suverenitu Frooma sledoval aj Armstrong. A potom si doňho rýpol

Dopingový hriešnik Lance Armstrong zrejme dobre sleduje vývoj na Tour de France, kde kedysi sedemkrát v rade dominoval a potom o všetky svoje triumfy prišiel.

15.07.2015 07:26
Lance Armstrong Foto:
Lance Armstrong.
debata (2)

Po suverénnom výkone a víťazstve Chrisa Frooma v utorkovej 10. etape s cieľom na pyrenejskom kopci v La Pierre Saint Martin si Armstrong prostredníctvom Twitteru provokačne rypol do britského lídra tímu Sky.

„Po dnešnej etape sa vynára viacero otázok. Froome a Porte z tímu Sky sú veľmi silní. Až takí silní, že nemôžu byť čistí? Na odpoveď sa ma nepýtajte, nemám potuchy,“ napísal Armstrong na Twitteri. Po spŕške kritiky od iných užívateľov zmiernil svoj tón.

„Nemám v úmysle nikoho obviňovať. Nemám záujem a nie som ani dostatočne dôveryhodný,“ vysvetlil 43-ročný Armstrong, ktorý ovládol Tour de France v ročníkoch 1999 – 2005. Po jeho verejnom priznaní z dopingu mu však všetkých sedem titulov odobrali a dostal doživotný dištanc vrcholového súťaženia na bicykli aj v iných odvetviach.

Chris Froome po suverénnom výkone v utorkovej etape TdF zvýšil svoj náskok na čele celkovej priebežnej klasifikácie pred druhým Američanom Tejayom van Garderenom na 2:52 min a jeden z najväčších favoritov Alberto Contador zaostáva na 6. priečke už o 4:04 min.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Lance Armstrong #Chris Froome #Tour de France 2015