Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Contador jazdil so zlomeným kolesom, chválil Sagana

Dvojnásobný víťaz Tour de France Alberto Contador jazdil v utorkovej 4. etape na týchto najslávnejších cyklistických pretekoch na svete záverečných 25 kilometrov so zlomeným zadným kolesom.

07.07.2015 19:44
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Španiel v službách tímu Tinkoff-Saxo bol v cieli etapy v Cambrai rád, že sa dokázal udržať v prvej skupine s najväčšími favoritmi na celkové prvenstvo a nestratil tak cenné sekundy. „Usúdili sme, že by nebolo možné vymeniť bicykel. Zostal som tam, pomohli mi moji fantastickí kolegovia, predovšetkým Peter Sagan, ktorý sa pre mňa obetoval,“ povedal Contador.

Tridsaťdvaročný „El Pistolero“ je v priebežnej celkovej klasifikácii na 8. mieste, z veľkej štvorky favoritov zaostáva za Chrisom Froomom (Sky) o 36 sekúnd, na obhajcu Vincenza Nibaliho (Astana) má 1:02 min k dobru a na Naira Quintanu (Movistar) dokonca 1:20 min. Z víťazstava sa v utorok tešil Nemec Tony Martin, ktorý sa zároveň obliekol do žltého dresu lídra pretekov, Sagan skončil tretí, keď prehral v špurte pelotónu s Johnom Degenkolbom.

Utorková 4. etapa zo Seraing do Cambrai bola najdlhšia v tomto ročníku (223,5 km) a obsahovala dokopy 13,3 km úsekov s tzv. pavé, čiže kockami alebo mačacími hlavami.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Alberto Contador #Tour de France 2015