Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako zdolať Sagana? Tybor: Musel by mať strašne zlý deň

Peter Sagan má už päť slovenských titulov z pretekov jednotlivcov, ale najsuverénnejšie vyhral hneď prvý v Olomouci, keď mal dvadsať rokov.

29.06.2015 22:36
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (1)

Vtedy zdolal po skvelej sólovej jazde dvoch popredných českých jazdcov Benčíka a Königa o takmer minútu. Mimochodom, uplynulú nedeľu v Žiline tretí raz triumfoval ako absolútne najlepší jazdec – aj pred českou špičkou.

Pred rokom ho v Slakove pri Brne zdolal ďalší popredný profík Zdeněk Štybar, ale ten tentoraz na štart nenastúpil, lebo v priebehu spoločného šampionátu sa mu narodil syn. Premiérový český titul získal Petr Vakoč z popredného profitímu Etixx – Quick-Step. Sagan mu ušiel v poslednom stúpaní tesne pred cieľom, zdolal ho o štrnásť sekúnd.

„Prehrať s ním nie je hanba. Ja si najmä cením, že som vybojoval český titul, dosiahol som najväčší úspech kariéry, nikdy doteraz som nevyhral nijaké cestné preteky,“ komentoval triumf Vakoč.

Juraj Sagan sa tešil, že doma v Žiline stál na stupni po boku úspešnejšieho brata. „Aj on je zdolateľný, veď je len človek,“ smial sa. „Som druhý, ale nie som sklamaný. Je to super. Teším sa, že sa Petrovi darí a vyhráva. Chlieb sa lámal v predposlednom kole, keď išiel Peter dopredu. Kto mal na to, bol vpredu. Jazdili sme od začiatku aktívne. Diváci boli skvelí, cítili sme ich podporu, sme im vďační. Bol to pre nás neskutočný zážitok.“

Zo slovenskej konkurencie boli najsilnejší cyklisti trenčianskej Dukly. Patrik Tybor, podobne ako Peter Sagan, získal z tohtoročného šampionátu takisto dve medaily. Akurát obe boli bronzové. Trochu ho mrzelo, že z pretekov jednotlivcov nezískal striebornú medailu, na ňu si trúfal.

„Veľa mi k nej nechýbalo, Juraj išiel kúsok predo mnou, v závere sme toho mali dosť,“ komentoval Tybor, ktorý už raz skončil v pretekoch jednotlivcoch na majstrovstvách Slovenska na treťom mieste. A dve tretie má aj z časovky.

Priznal na rovinu, že na Petra v nedeľu nemal. „On je výnimočný jazdec, s ním sa porovnávať je veľmi ťažké. Svoju silu dokazuje nie v slovenskom pelotóne, ale vo svetovej cyklistike. Odrazu zrýchli a nemáte šancu. Ak súperí u nás doma, my ostatní začíname bojovať od druhého miesta…“ Na otázku, za akých okolností by bol Peter zdolateľný, Tybor zareagoval. „Musel by mať zlý deň, aby sa niečo udialo. Ale naozaj strašne zlý…“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Patrik Tybor