Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tinkov pošle na Tour supersilný tím. Veľkú pomoc dostane i žilinský rýchlik

Čerstvý majster Slovenska v cestnej cyklistike Peter Sagan podľa očakávaní figuruje v deväťčlennej nominácii tímu Tinkoff-Saxo na blížiace sa preteky Tour de France.

29.06.2015 17:04
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan na časovkárskom bicykli.
debata

Dvadsaťpäťročný Žilinčan bude na francúzskych cestách obhajovať prvenstvo v bodovacej súťaži, v ktorej triumfoval v ostatných troch rokoch. Lídrom Tinkoff-Saxo bude na najprestížnejších pretekoch na svete Španiel Alberto Contador, ďalšími jazdcami sú Rafal Majka, Roman Kreuziger, Michael Rogers, Ivan Basso, Daniele Bennati, Michael Valgren a Matteo Tosatto.

„Je celkom zrejmé, že na Tour ideme s cieľom dosiahnuť celkové víťazstvo. Chceme doviesť do Paríža žlté tričko, pričom sme si plne vedomí, že proti nám stoja silní protivníci. Navyše budeme podporovať Petra Sagana na ceste za etapovými prvenstvami. Budeme sa o to snažiť vždy, keď sa nám naskytne príležitosť. Všetko bude závisieť na momentálnej situácii v jednotlivých etapách. Celkovo máme veľmi silný a všestranný tím. Kapitánom je Alberto, jeho kľúčovým pomocníkom v horách bude Rafal Majka. Kreuziger, Rogers a Basso prinášajú skúsenosti a budú tiež dôležitou súčasťou tímu v kopcovitom teréne. Na rovinaté úseky máme v talóne jazdcov ako Bennati, Tosatto a Valgren, ktorí sa budú snažiť pomôcť Petrovi vyhrať etapy,“ povedal pre tinkoffsaxo.com športový riaditeľ Steven de Jongh.

Contador, ktorý Tour de France ovládol už v rokoch 2007 a 2009, sa bude vo Francúzsku snažiť o „double“: v máji triumfoval na úvodných pretekoch Grand Tour v sezóne Giro d'Italia. Sagan sa bude usilovať obhájiť zelené tričko pre víťaza bodovacej súťaže, Poliak Majka vlani získal bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára.

„Titul majstra Slovenska ma spravil šťastným a zároveň som potvrdil, že som v dobrej forme. Som pripravený na Tour, kde budeme mať veľmi silný tím. Chcem prispieť k tímovému výkonu s najvyšším nasadením, už sa veľmi teším na nedeľňajší štart,“ dodal Peter Sagan, ktorý na „starej dáme“ vyhral dosiaľ štyri etapy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Alberto Contador #Tinkoff-Saxo