Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peter Sagan bude mať na TdF nový bicykel

Dve víťazné etapy na nedávnych pretekoch Okolo Švajčiarska absolvoval slovenský cyklista Peter Sagan už na vylepšenom bicykli značky Specialized.

24.06.2015 15:50
peter sagan, bicykel, tour de france Foto:
Nový bicykel Petra Sagana určený na Tour de France.
debata

S modelom S-Works Venge ViAS sa Sagan predstaví aj na nadchádzajúcej Tour de France. Najprestížnejšie cyklistické podujatie sezóny sa začne 4. júla v holandskom Utrechte a skončí sa 26. júla v Paríži. A Sagan nie je bez šance na ďalšie víťazné etapové koncovky.

Najväčšou devízou nového Saganovho bicykla je vysoko aerodynamický vzhľad, vnútorne vedené káble a lepšia ovládateľnosť. Vyostrenie jeho kriviek prešlo aerodynamickým tunelom v kalifornskom Morgan Hill a Petrovi Saganovi bude slúžiť na rovinaté etapy so šprintérskym finišom. Samozrejme, najpodstatnejšia je vyššia rýchlosť. Podľa amerických výrobcov dokáže nový Specialized v porovnaní so svojím predchodcom Tarmac SL4 získať na 40 kilometrov trasy viac ako 120 sekúnd.

„Všetko je to o rýchlosti. Pre nás bolo najväčšou výzvou vyvinúť rýchlejší bicykel, ako bol náš doteraz najrýchlejší časovkársky,“ uviedol na serveri road.cc špecialista na výskum a vývoj vo firme Specialized Chris You. Okrem Petra Sagana by si mal nový model Specialized na Tour de France vyskúšať aj britský šprintér vo farbách Etixx Quick-Step Mark Cavendish.

Nový bicykel Petra Sagana určený na Tour de... Foto: Facebook Petra Sagana
peter sagan, bicykel Nový bicykel Petra Sagana určený na Tour de France.

„Teším sa z toho, že Tour budem jazdiť na novom bicykli. Prvýkrát som šiel na ňom na pretekoch Okolo Švajčiarska. Samozrejme, čísla sú dôležité, ale to je práca pre mechanikov. Pre mňa je najdôležitejším momentom, keď si naň sadnem. Ako sa na ňom budem cítiť a bude to víťazný bicykel? Vyzerá výborne a už sa mi podarilo na ňom zvíťaziť, preto je skvelé, že ho budem mať aj na Tour,“ vyhlásil Peter Sagan na svojom facebookovom profile.

debata chyba
Viac na túto tému: #bicykel #Peter Sagan #Tour de France 2015 #Tinkoff-Saxo