Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

UCI skontrolovala Contadorovi a spol. bicykle, či nemajú motorčeky

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) skontrolovala po štvrtkovej 18. etape pretekov Giro d'Italia bicykle piatich jazdcov, či nemajú v nich zabudované prídavné motorčeky.

29.05.2015 14:21
Alberto Contador, Giro d´Italia Foto: ,
Alberto Contador.
debata (1)

Podľa cyclingnws.com sa inšpekcia v cieli vo Verbanii týkala bicyklov víťaza etapy Philippa Gilberta (BMC), držiteľa ružového dresu Alberta Contadora (Tinkoff-Saxo), Rydera Hesjedala (Cannondale-Garmin), Kennyho Elissondeho (FDJ) a Rinalda Nocentiniho (AG2r-La Mondiale). Počas tohtoročného Gira to bola už tretia kontrola zo strany UCI. Pri prvej v San Reme sa na akcii podieľala aj talianska polícia.

V prípade dokázania manipulácie hrozí tímu pokuta do výšky jedného milióna švajčiarskych frankov, cyklistovi do 200-tisíc a zároveň aj dištanc na šesť mesiacov. Francúzsky denník L'Equipe vo štvrtok spochybnil bicykel Alberta Contadora v utorkovej dôležitej etape na Apricu. V rovnakom duchu hovoril po etape aj Mario Cipollini. „Môj bicykel nepotrebuje tri motory, má ich päť. Celá vec o motorčekoch je dobrým vtipom, prichádza zo sveta sci-fi. Nie je to o podporných prostriedkoch,“ zareagoval Contador.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Alberto Contador #Giro d'Italia