Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Armstrong tvrdí, že poštári na jeho úspechoch zarobili. Aj napriek dopingu

Lance Armstrong stále trvá na tom, že americká pošta (US Postal Service) profitovala z jeho prvenstiev na cyklistických pretekoch Tour de France viac ako on - a nič na tom nezmenilo ani dodatočné odhalenie o dopingovom podvode.

20.05.2015 10:02
Lnce Armstrong. Foto: ,
Lance Armstrong.
debata

S týmto argumentom budú operovať právnici doživotne potrestaného Texasana v súdnom spore s federálnou vládou. Proces sa nachádza vo fáze zhromažďovania faktov a zostavovania zoznamu svedkov.

Armstronga v roku 2010 zažaloval jeho niekdajší tímový kolega Floyd Landis, o dva roky sa k nemu pridala federálna vláda. Tá žiada vrátenie takmer 40 miliónov dolárov, ktoré investovala v rámci sponzorskej podpory bývalého Armstrongovho tímu a súdi sa tiež o odškodnenie vo výške 100 miliónov USD.

Právnici sedemnásobného víťaza Tour de France, ktorému jeho úspechy po prevalení kauzy anulovali, plánujú predvolať na lavicu svedkov viacerých zamestnancov US Postal Service, aby dokázali, že spoločnosť mala zo spolupráce prospech – zhruba na úrovni 140 miliónov USD. Vypovedať by tiež mali o svojich podozreniach, že Armstrongove triumfy sa nerodili čestne. Žalujúca strana chce zase presadiť, aby svedčila Armstrongova súčasná priateľka Anny Hansenová.

Americká pošta zrušila spojenie s Amstrongovým tímom v roku 2004 po jeho šiestom víťazstve na TdF. Američan sa verejne priznal k užívaniu nedovolených látok a metód až v januári 2013.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lance Armstrong