Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan bol v Kalifornii aj do tretice druhý, vyhral Lotyš Skujiňš

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil aj v tretej etape pretekov Okolo Kalifornie 2. miesto. Tentoraz síce vyhral po 168,9 km okolo San Jose špurt skupiny, ale tá prišla do cieľa s odstupom 1:06 min na Tomsa Skujiňša z Lotyšska.

13.05.2015 07:03 , aktualizované: 08:08
Peter Sagan, Toms Skujins, Julian Alaphilippe Foto: ,
Zľava druhý Peter Sagan, víťaz Toms Skujiňš a tretí Julian Alaphilippe na pódiu po tretej etape Okolo Kalifornie.
debata (1)

Sagan sa presadil pred Julianom Alaphilippom. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo si napriek aktivite nepripísal ďalšie body do bodovacej súťaže, keďže tentoraz finiš nehodnotili. Lídrom bojov o zelený dres preto zostáva Mark Cavendish, ktorý v kopcovitej etape stratil a jazdil veľmi pokojne v poslednej skupine.

Skujiňš dosiahol najväčší úspech svojej kariéry a je aj novým vedúcim mužom Okolo Kalifornie 2015. Pred Petrom Saganom má náskok 32 sekúnd. Martin Velits je celkovo s výraznejším odstupom 129. Michael Kolář v utorok z pretekov Okolo Kalifornie odstúpil. „Dnes to bola pre mňa ďalšia dobrá etapa. Od začiatku sme ju kontrolovali. Ušla síce skupina do úniku, ale mali sme ju pod kontrolou. Prekvapil nás však lotyšský cyklista, ktorého sme tvrdou prácou chceli dotiahnuť, ale v závere to bolo takmer nemožné. Mám teda ďalšie druhé miesto,“ povedal Peter Sagan.

Skujiňš nechýbal v úvodnom úniku dňa sedemčlennej skupiny, ktorý sa zrodil na 36. km v stúpaní na horskú prémiu Mt. Hamilton. Neskôr v ďalšom menšom kopci sa osamostatnil a sólovou jazdou dotiahol svoje úsilie vďaka veľkej vytrvalosti až do cieľa. „Ani som sa nepozeral dozadu, len som tvrdo pracoval. Až na poslednom kilometri som sa otočil a zistil, že za mnou nie je nikto. Je to veľký výsledok,“ pochvaľoval si pre zámorské médiá Skujiňš.

Výsledky – cyklistické preteky Okolo Kalifornie:
3. etapa (San Jose – San Jose, 170 km): 1. Toms Skujiňš (Lot.) Hincapie Racing Team 4:33:10 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, 3. Julian Alaphilippe (Fr.) Etixx – Quick-Step, 4. Daniel Alexander Jaramillo Diez (Kol.) Jamis – Hagens Berman všetci +1:06 min, 5. Danilo Wyss (Švaj.) BMC, 6. Robert Gesink (Hol.) LottoNL-Jumbo obaja +1:09, … 122. Martin Velits (SR) Etixx – Quick-Step +21:56, Michael Kolář (SR) Tinkoff-Saxo nedokončil

Poradie po 3. etape: 1. Toms Skujiňš (Lot.) Hincapie Racing Team 14:04:01 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +32, 3. Rob Britton (Kan.) Team SmartStop +43, 4. Julian Alaphilippe (Fr.) Etixx – Quick-Step +44, 5. Daniel Alexander Jaramillo Diez (Kol.) Jamis – Hagens Berman +44, 6. Dion Smith (N. Zél.) Hincapie Racing Team +47, … 129. Martin Velits (SR) Etixx – Quick-Step +27:58

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Kalifornie #Toms Skujiňš