Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagana vyčerpali belgické klasiky a potrebuje si poriadne oddýchnuť

Slovenský cyklista Peter Sagan ani v druhej belgickej klasike jarnej sezóny neútočil v závere na víťazstvo.

30.03.2015 13:58
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Po 30. mieste na E3 Harelbeke skončil v nedeľu v cieli pretekov Gent – Wevelgem desiaty. Pretekárom robili na trati spoločnosť dážď a vietor. O náročnosti 240 km dlhých pretekov svedčí aj fakt, že Sagan bol jediný, ktorý ich dokončil z tímu Tinkoff-Saxo.

„Boli to veľmi ťažké a nebezpečné preteky. Išli sme na plný plyn, ale po 70 km prišli silné nárazy vetra, ktoré sa stupňovali a tým boli preteky skutočne náročné,“ uviedol Peter Sagan na svojom facebookovom profile.

Dvadsaťpäťročný Žilinčan priznal, že počas jednorazoviek E3 Harelbeke a Gent-Wevelgem minul veľa energie a chce načerpať sily. „Potrebujem sa teraz zotaviť a budem sa tešiť na preteky Okolo Flámska,“ dodal P. Sagan.

Druhý z vrcholov jarnej cyklistickej sezóny klasík je na programe v nedeľu 5. apríla. Preteky so štartom v Bruggách a cieľom po 264 km v Oudenaarde vyhral vlani Švajčiar Fabian Cancellara, Sagan skončil šestnásty. Rok predtým skončil druhý opäť za skvelým Cancellarom. Ten však svoje triumfy z ostatných dvoch rokov na Okolo Flámska nebude obhajovať.

Jarná sezóna cyklistických monumentov sa pre neho predčasne skončila v piatok počas pretekov E3 Harelbeke. Pri páde si zlomil dva stavce v spodnej časti chrbtice.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan