Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tinkoff-Saxo vysiela do Ománu silný tím. Sagan zaútočí na prvé víťazstvo

Slovenský cyklista Peter Sagan sa pokúsi o prvé víťazstvo v drese tímu Tinkoff-Saxo na pretekoch Okolo Ománu, ktoré sa uskutočnia od 17. do 22. februára a budú záverečným dielom trilógie podujatí na Blízkom východe.

15.02.2015 08:53
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Rusko-dánske zoskupenie vysiela do Ománu silný tím, ktorý bude mať dvoch vodcov. Peter Sagan sa sústredí na etapové koncovky, Poliak Rafal Majka zasa na celkové umiestnenie. Naplniť tieto ciele im budú pomáhať Daniele Bennati, Matti Breschel, Roman Kreuziger, Edward Beltrán, Ivan Rovnyj a Pawel Poljanski.

„Majka bude pomýšľať na umiestnenie v elitnej päťke celkového poradia. Sagan už v Katare ukázal, že v tejto chvíli je tam, kde chceme, aby bol. Zvlnené trate v Ománe by mu mali sedieť oveľa viac ako rovina v katarskej púšti,“ uviedol v tlačovej správe tímu športový riaditeľ tímu Sean Yates.

Okolo Ománu sú jedny z prvých pretekov, na ktorých sa stretnú ašpiranti na víťazstvo na veľkých etapových podujatiach s jazdcami, pre ktorých je vrcholom sezóna klasík. O osude pretekov sa bude pravdepodobne rozhodovať v stúpaní na Green Mountain, ktoré meria 5,7 km a má priemerný sklon 10,6 %. Sagan verí, že v Ománe sa už dočká aj prvého víťazstva v sezóne. „Som pripravený. V Katare som si utvoril dobrý základ. Som presvedčený, že nás čakajú veľmi vzrušujúce preteky so zaujímavými profilmi etáp,“ uviedol v komuniké Sagan, pre ktorého prvý vrchol ročníka príde na sérii klasík na prelome marca a apríla. V Katare bol dvakrát druhý a trikrát štvrtý a získal biely dres pre najlepšieho mladého jazdca.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan