Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zrejme by som dopoval znova, pripustil Armstrong

Pred dvoma rokmi dostal doživotný trest za doping a prišiel o sedem triumfov na Tour de France, bývalý cyklista Lance Armstrong by však ani s odstupom času svoje rozhodnutie nemenil.

26.01.2015 20:10
Lance Armstrong Foto: ,
Lance Armstrong.
debata (8)

Štyridsaťtriročný Američan to vyhlásil v rozhovore pre televíznu stanicu BBC.

„Keby som súťažil v roku 2015, tak by som nedopoval, pretože si myslím, že by som to nepotreboval,“ povedal Armstrong. „Ale keby ste ma vzali späť do roku 1995, kedy bol doping všadeprítomný, tak by som to zrejme urobil znova. Bol som v zlú dobu na zlom mieste,“ dodal. Keby však mohol, jednu vec by ale predsa len zmenil. „Nemenil by som človeka, ktorý všetky tie veci vykonal, ani samotné rozhodnutie. Zmenil by som svoje vystupovanie, pretože ako som sa správal k ostatným ľuďom a stále som s niekým bojoval, to je neospravedlniteľné a neprijateľné,“ uviedol.

Armstrong mal na mysli najmä svoju reakciu na výpoveď bývalého cyklistu Filippa Simeoniho alebo masérky bývalej stajne US Postal, ktorí obvinili amerického jazdca z dopingu. „K mnohým ľuďom som sa správal ako idiot a posledné dva roky sa to snažím napraviť,“ dodal.

Armstrong čelil obvineniam z dopingu celú kariéru, počas ktorej vyhral v rokoch 1999 až 2005 sedemkrát za sebou legendárne Tour. K užívaniu zakázaných látok sa však priznal až pred dvoma rokmi v televíznom rozhovore, a aj keď potom o triumfy prišiel, stále sa vraj považuje za víťaza. „Niekto byť prvý musí, hovorím to ako fanúšik,“ vyhlásil Armstrong. „Počas prvej svetovej vojny nemá Tour víťaza, potom zase počas druhej a potom to vyzerá, že prišla ďalšia vojna,“ dodal.

„Myslím, že história nie je hlúpa a história dá do poriadku všeličo. Takže, keď sa ma spýtate, čo bude o päťdesiat rokov, tak si myslím, že už tie kolonky (víťazov) prázdne nebudú. Takže sa stále považujem za víťaza Tour,“ pridal.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Lance Armstrong