Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zmena tímu mi môže prospieť, tvrdí oslávenec Sagan

Najlepší slovenský cyklista posledných rokov Peter Sagan oslavuje v pondelok svoje 25. narodeniny (nar. 26. januára 1990). Rodák zo Žiliny vstupuje do druhej štvrťstoročnice svojho života už ako člen tímu Tinkoff-Saxo, kam prestúpil z Cannondalu. Na Sagana v zoskupení, ktoré riadi bývalý víťaz Tour de France Bjarne Riis, čakajú nové výzvy. "Som rád, že som zmenil dres, hlavne som získal novú motiváciu.

26.01.2015 16:00
Peter Sagan Foto: ,
Slovenský cyklista Peter Sagan.
debata

V Cannondale som bol spokojný, dostal som tam šancu jazdiť profesionálnu cyklistiku. Myslím si, že s postupom času prospeje každá zmena. Nové vedenie i kolektív mi môžu pomôcť a zmena by mi mohla prospieť do budúcna," rozhovoril sa Peter Sagan.

Podmienky vo dvoch tímoch WorldTour zatiaľ nechce porovnávať. V Tinkoff-Saxo však neprišiel do neznámeho prostredia. „Do Tinkoff odišiel so mnou môj masér Maroš Hlad či mechanik, čo je dobré. Väčšinu kolegov som poznal z pretekov, je tu aj veľa cyklistov z Cannondalu,“ priblížil Peter Sagan. Úradujúci majster Slovenska má za sebou u nového zamestnávateľa prvé dve sústredenia. V predchádzajúcich dňoch sa pripravoval na Sicílii. Tréningy i pripravenosť si zatiaľ pochvaľuje: „Natrénoval som dobrý základ na novú sezónu, ktorá sa môže pomaly začať. Úvodné štarty absolvujem vo februári v Katare a Ománe,“ uviedol prostredníctvom svojho mediálneho manažéra Jozefa Korbela Sagan.

Preteky Okolo Kataru sú na programe od 8. do 13. februára, v Ománe sa bude jazdiť od 17. do 22. februára. Pred sezónou klasík ešte absolvuje Žilinčan podujatie Tirreno – Adriatico (11. – 17. marca). Hlavnou ambíciou prvej časti sezóny je pre Petra Sagana uspieť na niektorej z veľkých klasík. V Tinkoff-Saxo vidia v Slovákovi veľký potenciál pre tento druh jednorazových pretekov. Ukázal ho v roku 2014 triumfom na E3 Prijs Vlaandaren-Harelbeke, druhým miestom na Strade Bianche, pódiom na Gent – Wevelgem či šiestou priečkou na Paríž – Roubaix. Tentoraz má Sagan v pláne Miláno – San Remo (22. marca), E3 Harelbeke (27. marca), Gent – Wevelgem (29. marca), Okolo Flámska (5. apríla), Scheldeprijs (8. apríla) a Paríž – Roubaix (12. apríla). „Chcem sa zamerať na tieto klasiky. V podstate mám rovnaký program ako vlani. Začnem na Miláno – San Remo. Najradšej by som uspel na Okolo Flámska a Paríž – Roubaix,“ uviedol Peter Sagan.

V máji sa vráti Sagan na obľúbené preteky Okolo Kalifornie, v júni absolvuje Okolo Švajčiarska a záverečnou generálkou na Tour de France (4. – 26. júla) bude slovenský a český šampionát, ktorý by sa mal uskutočniť v závere šiesteho mesiaca roka v Žiline. „Po klasikách si zoberiem prestávku na oddych po prvej časti sezóny a tréning pred ďalšou,“ doplnil Peter Sagan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Cannondale #Tinkoff-Saxo