Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Privara o neúčasti hviezd: Škoda, mali tu byť

Nablýskaná sála, slávnostná atmosféra, vyše tristo hostí, zaujímavý program. Akurát najvážnejší protagonisti chýbali. Prvý raz sa vyhlásenie cyklistickej ankety Zlatý pedál uskutočnilo bez najlepších Petra Sagana a Petra Velitsa.

30.12.2014 07:00
Zlatý pedál 2013 Foto: ,
V minulosti sa na ocenení zúčastnili aj Peter Velits a Peter Sagan.
debata

„Organizácii takéhoto podujatia sa venujeme viac ako tri mesiace a zohnať v súčasnosti financie na takúto akciu pre 350 ľudí, zabezpečiť program i pohostenie nie je jednoduché,“ reagoval na ich neúčasť prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara. „Chýbali síce len dvaja, ale tí najdôležitejší. Môžem to síce chápať, ale je to veľká škoda. Mali by urobiť vždy maximum, aby sa zúčastnili na vyhlásení. Nik by nemal zabudnúť, odkiaľ vyšiel. Každý začínal s cyklistikou v nejakom klube, potreboval na svoj rast podporu rodičov, sponzorov, ale aj slovenskej cyklistiky. Aj naši fanúšikovia a podporovatelia si zaslúžia, aby sa na takejto slávnosti najlepší cyklisti zúčastnili. Bol to cyklistický galavečer a myslím si, že každý, kto bol zdravý, tu mal byť.“

Podľa Privarovho vysvetlenia Sagan sa musel v pondelok ráno hlásiť v Monacu, kde mal neodkladné stretnutie a ďalšie povinnosti. V nedeľu, krátko pred slávnosťou, odcestoval. Peter Velits neúčasťou reagoval na udalosti, ktoré sa udiali na nedávnom zasadaní komisie cestnej cyklistiky, z ktorej odišiel Ladislav Velits i doterajší reprezentačný tréner Ján Valach. "Niektorí členovia komisie neboli spokojní s jej fungovaním. Jedným z jej členov bol donedávna aj otec bratov Petra a Martina.

Všetci traja sa rozhodli, že pozvanie na vyhlásenie neprijmú. Chceli takto verejne upozorniť na problémy, ktoré sa majú však riešiť inak a inde. Nepokladám to za šťastné rozhodnutie, veľmi ma to mrzí. Keby všetci na slávnosť prišli, bola by to čerešnička na úspešnom roku," doplnil Privara.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Peter Velits #Peter Privara #zlatá pedál