Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sú to idioti, prskal na kolegov z Astany Nibali. Nemám s nimi nič spoločné

Tohtoročného víťaza Tour de France Vincenza Nibaliho naštvali štyri dopingové nálezy, ktoré mali v posledných mesiacoch jeho kolegovia z Astany či členovia tímovej juniorky. Elitnej kazašskej stajni teraz hrozí, že príde o licenciu pre seriál WorldTour na budúci rok.

22.11.2014 13:52
Vincenzo Nibali Foto: ,
Taliansky cyklista Vincenzo Nibali.
debata (3)

„Ak ma niekto spája s týmito prípadmi, tak vôbec ničomu nerozumie. Toto sú štyria idioti, s ktorými nemám nič spoločné,“ povedal Nibali denníku Gazzetta dello Sport. „Nechápem, že ľudia môžu takto konať. Dúfam, že tí, čo riadia cyklistiku, ich donútia za to draho zaplatiť.“

V auguste neprešli kontrolami na krvný doping EPO predvlaňajší víťaz klasiky Liége-Bastogne-Liège Maxim Iglinskij a jeho brat Valentin. Mladí jazdci Ilja Davidenok a Viktor Okišev z treťodivíznej stajne Astana Continental mali pozitívny dopingový test na anabolické steroidy.

„Môj problém to nie je, ja mám svedomie čisté. Ja sa rozhodne nemôžem vyjadrovať k ich problémom. Tých dvoch jazdcov z kontinentálneho tímu ani nepoznám. Maxim Iglinskij? Nepatril v tíme do mojej skupiny a nemali sme spolu žiadny vzťah,“ vyhlásil tridsaťročný Talian.

Nibali má za sebou druhú sezónu v Astane. Vlani v jej farbách vyhral Giro d'Italia, v zbierke má aj triumf na Vuelte z roku 2010.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #astana #Vincenzo Nibali