Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský talent sa priblížil k Quick Stepu

Dvadsaťročný slovenský cyklista Erik Baška prestupuje od novej sezóny z Dukly Trenčín do farmárskeho tímu Omegy Pharma - Quick-Step Etixx, ktorý čaká premenovanie.

26.10.2014 09:05
cyklistika, pelotón, prilby Foto: ,
Cyklistika, ilustračná fotografia.
debata

Družstvo sa venuje pretekárom do 23 rokov, okrem Bašku doňho prichádza na pozíciu športového riaditeľa jeho krajan Martin Riška. Testy absolvuje v Etixxe aj Dávid Zverko, ak by juniorský majster Slovenska preukázal v novej sezóne dobrú výkonnosť, od 1. augusta 2015 by bol v tíme ako stážista. Informuje o tom web cycling-info.sk.

Etixx je jedným z najlepšie zabezpečených tímov mimo ProTour. „Som veľmi šťastný, že sa podaril tento krok v mojej kariére. Niekoľkokrát som sa rozprával s Jánom Valachom aj Jánom Miškovským a obaja ma podporili v snahe posunúť sa ďalej. Zhodli sme sa, že Etixx bude správna cesta a verím, že tam nesklamem,“ uviedol pre cycling-info.sk Baška.

Riška doteraz pracoval na pozícii športového riaditeľa v slovenskom kontinentálnom tíme Epic janom greenway, ktorý však po sezóne končí. Pre Žilinčana je to kariérny posun vpred. Spoločnosť janom Jána Miškovského už nebude podporovať vlastný tím, ale bude sponzorom terajšieho Etixxu. „Som rád, že pre najlepších slovenských cyklistov tu vzniká možnosť sa ľahšie dostať do veľkej cyklistiky a že ako športový riaditeľ môžem byť pri tom. Budem sa snažiť zužitkovať skúsenosti z posledných dvoch rokov,“ povedal pre cycling-info.sk Riška.

debata chyba
Viac na túto tému: #Omega Pharma - Quick-Step Etixx