Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan pomáhal tímovému kolegovi a nešpurtoval. Vyhral Bouhanni

Francúz Nacer Bouhanni sa stal víťazom nedeľňajšej 2. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa, ktorá viedla z Algecirasu do San Fernanda a merala 174,4 km.

24.08.2014 17:56 , aktualizované: 18:50
Nacer Bouhanni Foto: ,
Nacer Bouhanni na tohtoročných pretekoch Giro d'Italia.
debata (2)

V hromadnom špurte pelotónu sa jazdec tímu FDJ.fr pred Johnom Degenkolbom a Robertom Ferrarim. Peter Sagan sa do súboja o etapový triumf nezapojil, keďže sa snažil pomôcť k úspechu tímovému kolegovi Oscarovi Gattovi. Dvadsaťštyriročný Žilinčan finišoval v pelotóne na 46. mieste a v celkovom poradí mu patrí 12. priečka.

Martin Velits z Omegy Pharma-Quick Step obsadil v nedeľu 62. pozíciu a celkovo je na 51. stupienku. Do červeného dresu vedúceho muža Vuelty sa po druhej etape dostal jeden z favoritov Alejandro Valverde. Jazdec Movistaru vedie pred tímovými kolegami Nairom Quintanom a Andreypom Amadorom, štvrtý je líder po prvom dni Jonathan Castroviejo.

V poradí druhá etapa Vuelty mala takmer rovinatý priebeh. Na 198-členný pelotón čakalo hneď v úvode stúpanie, v ktorom sa zrodil prvý úspešný únik. Postupne sa vpredu vyprofilovala skupina v zložení Javier Aramendia (Caja Rural), Janse Van Rensburg (MTN Qhubeka), Valerio Conti (Lampre-Merida) a Romain Hardy (Cofidis). Kvarteto si vytvorilo na pelotón päťminútový náskok, ale potom sa začal rozdiel znižovať. Necelých 20 km pred cieľom dostihol balík aj posledného muža z úniku Van Rensburga a vpredu sa začali formovať šprintérske tímy. Peter Sagan v závere pracoval pre Oscara Gatta a nezapojil sa do záverečného šprintu, v ktorom sa presadil Nacer Bouhanni.

„Na Vuelte nie je veľa etáp pre šprintérov. Chceli sme vyhrať aspoň jednu etapu, čo sa teraz podarilo a môže z nás opadnúť tlak. Dnes je to víťazstvo celého tímu, pretože veľmi dobre pracoval počas celého dňa a pripravil mi veľmi dobrú pozíciu,“ povedal v prvej televíznej reakcii Bouhanni.

2. etapa (Algeciras – San Fernando, 174,4km): 1. Nacer Bouhanni (Fr.) FDJ.fr 4:01:30 h, 2. John Degenkolb (Nem.) Giant – Shimano, 3. Roberto Ferrari (Tal.) Lampre Merida, 4. Jasper Stuyven (Belg.) Trek Factory, 5. Francesco Lasca (Tal.) Caja Rural Seguros, 6. Oscar Gatto (Tal.) Cannondale, … 46. Peter Sagan (SR) Cannondale, 62. Martin Velits (SR) Omega Pharma – Quick Step všetci čas ako víťaz

Poradie po 2. etape: 1. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar 4:15:43 h, 2. Nairo Quintana (Kol.) Movistar,3. Andrey Amador (Kost.) Movistar, 4. Jonathan Castroviejo (Šp.) Movistar, 5. Imanol Erviti (Šp.) Movistar, 6. Gorka Izagirre (Šp.) Movistar všetci rovnaký čas, … 12. Peter Sagan (SR) Cannondale +6 s, 51. Martin Velits (SR) Omega Pharma – Quick Step +26

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Vuelta 2014