Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O rok čaká na Nibaliho a spol. aj L'Alpe d'Huez

Aj 102. ročník cyklistických pretekov Tour de France sa začne mimo územia Francúzska. Organizátori oznámia itinerár podujatia, ktorého začiatok naplánovali na 4. júl 2015, síce až koncom októbra, niektoré médiá však už stihli prezradiť, že prvé tri etapy sa pôjdu v Holandsku a Belgicku.

28.07.2014 16:23
Tour de France, Alpe d´Huez Foto: ,
Archívne foto. Alberto Contador sa trápi pri druhom stúpaní na Alpe d´Huez.
debata (1)

Tak, ako vo väčšine ročníkov, aj tentoraz sa rozhodne o prvom držiteľovi žltého dresu v individuálnej časovke. Tá bude merať 13,7 kilometra a povedie ulicami Utrechtu.

Ak sa na cyklistickom nebi do roka neobjaví nový Jacques Anquetil a Tonymu Martinovi neskrížia plány zdravotné komplikácie, na štart druhej etapy si dres lídra pretekov pravdepodobne oblečie práve tento Nemec. Dĺžku etapy, ktorá sa opäť začne v Utrechte, zatiaľ verejnosť nepozná, finišovať sa bude na umelo vytvorenom ostrove Neeltje Jans v provincii Zeeland.

Potom sa celý pelotón presunie do Belgicka, aby v Antverpách odštartoval etapu číslo tri. A tu sa kusé informácie, ktoré od organizátorov prenikli, končia a začínajú sa už iba dohady. Predpokladá sa však, že cyklisti ešte v ten deň prejdú hranice a špurtovať už budú doma, vo Francúzsku.

S inou verziou, ktorá mala tiež uniknúť organizátorom zo šuflíka, prišiel regionálny bretónsky denník Le Telegramme. Podľa neho sa preteky začnú práve na severozápade Francúzska s časovkou v Avranches. Druhá, rovinatá etapa by mala štartovať v desaťtisícovom meste Dinan s cieľom v Fougères.

To, čo fanúšikov Tour de France zaujíma najviac, zostáva zahalené rúškom tajomstva. Profily horských etáp zatiaľ nie sú známe, ale špekuluje sa, že do programu pretekov sa vráti legendárne stúpanie na L'Alpe d'Huez. A keďže bez vetra sa ani lístok nepohne, vrchári môžu začať pomaly trénovať a sfanatizovaní diváci zasa plánovať výlet a kostým, v ktorom budú naháňať Nibaliho a spol.

Tour de France 2015 je zatiaľ iba znôškou dohadov, jedinou potvrdenou informáciou zostáva, že pretekári budú brázdiť krajinu proti smeru hodinových ručičiek a prvými horskými prekážkami budú pyrenejské kopce.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France 2015