Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Sagan svojou suverénnosťou degradoval súťaž o zelený dres

Tri víťazstvá v roku 2012, jedno o rok neskôr a tentokrát žiadne. Taká je bilancia Petra Sagana na troch ročníkoch etapových pretekov Tour de France. Mnohým fanúšikom cyklistiky sa tak môže zdať, že s lídrom Cannondaleu to ide dolu z kopca. Ale mýlia sa...

27.07.2014 19:24
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan so zeleným dresom v Paríži.
debata (27)

Sagan prišiel tento rok do Francúzska ako absolútny favorit na zisk zeleného dresu. Túto ambíciu potvrdil v každej etape, ktorá nebola ušitá na mieru pre špecialistov vrchárov.

Naopak, jeho súperi už na druhý deň pochopili, že na Tour si treba hľadať iné ciele, ako farebný dres pre lídra bodovacej súťaže. Ich rešpekt pred rýchlikom zo Žiliny bol tak veľký, že okrem Francúza Coquarda z nich nik nesúperil o veľký balík bodov na šprintérskych prémiách.

Zelený dres je druhý najcennejší v pelotóne Tour de France. Nemec Marcel Kittel vyhral na začiatku tri etapy, ale potom o ňom nik až do Paríža nepočul a zaujímavé v súvislosti s ním jedine bolo, či stihne časový limit v alpských horách.

Talian Matteo Trentin síce triumfoval v siedmej etape o centimetre práve pred 24-ročným Slovákom, ale v cieli všetci “riešili“ iba Saganove ďalšie pódium a obrovskú smolu na páske.

Peter Sagan bol predmetom záujmu médií od štartu v Londýne až do cieľa v Paríži. A jeho dominancia bola tak veľká, že hádam poškodila aj samotnú Tour. Jeho zelený dres by chceli mnohí, ale nesnažil sa on nik. Tourminátor totiž tento rok nemal rovnocenného súpera.

A v pelotóne to vedeli úplne všetci.

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2014