Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kittel a Greipel nešprintovali, čudoval sa slovenský rýchlik z Cannondalu

Po dvoch dňoch vysiľujúcich alpských stúpaní a nebezpečných zjazdov sa pelotón Tour de France vydal na juh Francúzska do Nimes a Peter Sagan opäť útočil na etapové víťazstvo. A opäť mu to tesne nevyšlo.

20.07.2014 19:38
Peter Sagan. Foto: ,
Peter Sagan v zelenom drese.
debata (2)

V záverečnom špurte 222 km dlhej 15. etapy skončil tretí za Nórom Alexandrom Kristoffom a Austrálčanom Heinrichom Hausslerom. Pre 24-ročného Sagana to bolo už deviate umiestnenie v najlepšej päťke v niektorej z etáp na tohtoročnej TdF.

"Bolo to trochu stresujúce. Čakali sme vietor, ale v záverečných kilometroch prišiel dážď. Som rád, že táto etapa je za nami,“ uviedol Peter Sagan pre organizátorov Le Tour 2014.

V uliciach Nimes to nebol klasický finiš špurtérskych tímov, ktoré tvoria pozície pre svojich najlepších šprintérov. Dôvodom bol únik dvojice Martin Elmiger (Švaj.) – Jack Bauer (N. Zél.), ktorý trval vyše 200 km a skončil sa obrovskou smolou pre dvojicu hrdinov tejto etapy – necelých 100 m pred cieľovou páskou. Peter Sagan sa v závere zrejme trochu prerátal, keď sa držal klasických šprintérskych špecialistov Nemcov Andrého Greipela a Marcela Kittela. Tí sa však nepresadili podľa svojich predstáv. Greipel skončil štvrtý a Kittel až jedenásty.

"Neviem, prečo Greipel a Kittel nešprintovali. V závere som bol za Kittelom a Greipel bol ešte pred ním a …oni nešli do záverečného špurtu. Keď som to zistil, bolo už pre mňa neskoro zachytiť nástupy iných špurtérov,“ vysvetlil Sagan.

Na druhej strane je slovenský rýchlik z Cannondalu opäť veľmi spokojný s tým, že zvýšil svoj náskok na čele bodovacej súťaže. Na prahu posledného týždňa 101. ročníka Tour de France má zelený dres poistený už na 176 bodov. Sagan by musel ochorieť alebo nepekne spadnúť, aby ho po tretí raz nedoviezol do Paríža.

„Znova som nazbieral nejaké body a to je dobré. Tiež som sa vyhol pádom či iným zaváhaniam. Teraz prichádza voľný deň. Som rád, ale na druhej strane, ak by ten deň voľna nebol, boli by sme o deň skôr v Paríži,“ dodal Sagan.

Tour de France sa skončí v nedeľu 27. júla na tradičnom mieste – Elyzejských poliach pod Víťazným oblúkom v Paríži. Dovtedy však cyklistov po pondelkovom dni voľna čakajú náročné tri etapy v Pyrenejach a v predposledný deň aj členitá časovka z Bergeracu do Périgueuxu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2014 #Marcel Kittel #André Greipel