Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Správa sa ako skutočný Lord, pochválil Sagana jeho tímový kolega

Slovenský cyklista potvrdil svoju dominanciu v bodovacej súťaži na Tour de France aj v sobotňajšej náročnej alpskej previerke z Grenoblu na vrchol Risoul, ktorá merala 177 km.

19.07.2014 20:09
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (5)

Dvadsaťštyriročný Žilinčan sa dostal v prvej časti 14. etapy do úniku a vyhral rýchlostnú prémiu, vďaka čomu zvýšil náskok v súťaži o zelený dres pred Francúzom Bryanom Coquardom už na priepastných 170 bodov. V tejto chvíli má na svojom konte už 361 bodov. V predchádzajúcich dvoch ročníkoch by mu tento zisk v pohode stačil na prvenstvo. V roku 2012 pri premiére nazbieral 421 bodov, druhý André Greipel 280. O rok neskôr zdolal Marka Cavendisha o 97 bodov (409 – 312).

Sagan bol v sobotu jedným z iniciátorov úniku. „Dnes som veľmi nechcel útočiť a ísť do úniku, lebo to bola veľmi náročná etapa. Môj tímový kolega Alessandro de Marchi však mal záujem útočiť, preto som mu chcel pomôcť. Rozhodli sme sa, že ho potiahnem a uvidíme, ako to pôjde. Nastúpil som a situácia sa vyvinula tak, že sa vytvorila vpredu veľká skupina. Napokon mi to pomohlo k bodom na rýchlostnej prémii a v pokoji som prišiel do cieľa,“ povedal Sagan, ktorý vo vedúcej sedemnásťčlennej skupine jazdil po náročné stúpanie na Col d'Izoard. Potom sa sústredil už iba na to, aby po zjazde z najvyššieho vrcholu 101. ročníka zvládol aj cieľové stúpanie na Risoul.

„Musím sa poďakovať Petrovi Saganovi, ktorý mi pomohol do úniku. Správa sa na tejto Tour ako skutočný Lord, celý sa dal do mojich služieb,“ chválil tímového kolegu z Cannondalu Alessandro de Marchi.

Už v nedeľu čaká na pelotón etapa z Tallardu do Nimes, ktorá meria 222 km a mohlo by sa v nej rozhodovať v špurte celého pelotónu, v ktorom nie je bez šance ani Peter Sagan. „Som predovšetkým rád, že máme za sebou tri ťažké dni. Uvidíme, čo prinesie nedeľa. Verím v dobrý výsledok a teším sa na voľný pondelok, počas ktorého chcem čo najlepšie zregenerovať,“ dodal Peter Sagan.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2014 #Alessandro de Marchi