Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan naplnil svoj cieľ a zvýšil náskok

Slovenský cyklista Peter Sagan zvýšil v pondelkovej 10. etape pretekov Tour de France svoj náskok na čele bodovacej súťaže pred Francúzom Bryanom Coquardom na 131 bodov.

14.07.2014 19:58
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (1)

Jazdec tímu Cannondale jazdil aktívne najmä v prvej časti etapy, keď vďaka nástupu z pelotónu v stúpaní na Col du Firstplan (30,5 km) spoločne s Joaquimom Rodríguezom dotiahol dovtedy vedúcich jazdcov a napokon vyhral rýchlostnú prémiu, vďaka čomu si do bodovacej súťaže o zelený dres pripísal ďalších 20 bodov.

Náročná etapa v pohorí Vogézy na severovýchode Francúzska mala štart v Mulhouse a cieľ po 161,5 km na vrchole Planche des Belles Filles po 9 km dlhom a strmom stúpaní vo výške 1035 m. Na pelotón čakala poriadna porcia 7 horských prémií, z toho štyroch prvej kategórie. V druhej časti etapy už Sagan šetril sily a do cieľa prišiel s odstupom 22:31 min na víťazného Vincenza Nibaliho. Pred cieľom pobavil divákov jazdou na jednom kolese.

"Som veľmi rád za body z rýchlostnej prémie v horskej etape. Nezachytil som prvý únik, ale potom som sa súperov rozhodol ísť stíhať s Puritom (prezývka Rodrígueza – pozn.). Podarilo sa nám dotiahnuť čelo, aj keď to bolo veľmi ťažké. Nechal som tam veľa energie,“ priznal po etape Peter Sagan, ktorého v utorok čaká prvý voľný deň na 101. ročníku Tour de France.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2014 #10. etapa