Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už na olympiáde sme boli dve, smeje sa Daniela Pešková

Na olympijských hrách si síce nesplnila finálovú túžbu, no krátko po návrate z Londýna sa dozvedela najšťastnejšiu novinku. V marci očakáva slovenská reprezentantka v športovej streľbe Daniela Pešková narodenie prvého potomka - dcérky.

04.12.2012 17:57
Daniela Pešková Foto:
Daniela Pešková patrí medzi streleckú elitu.
debata

„Už na olympiáde sme boli dve, len som o tom ešte nevedela. Nemala som nevoľnosti ani iné tehotenské problémy, preto ma táto správa prekvapila. Už máme vybrané aj meno, ale zatiaľ ho neprezradím,“ usmievala sa 28-ročná puškárka.

Zatiaľ je slobodná, ale s priateľom Danielom žije už tri a pol roka. Svadbu ešte pred narodením dcérky neplánujú. „Stihnúť by sa to dalo, ale necháme si to na neskôr. Bolo by to celé narýchlo a ja si chcem svadbu užiť. Termín sme si zatiaľ nevybrali, momentálne nás viac zamestnáva príprava na to, že onedlho budeme traja,“ tvrdí.

Kedy naposledy držala v rukách pušku? „Pred mesiacom v rámci extraligy v Martine. Predtým som strieľala v nemeckej bundeslige, ale naposledy ma už šetrili,“ prezradila. Malajzijská puškárka Nur Suryani Mohaamed Taibiová sa v Londýne predstavila v ôsmom mesiaci tehotenstva, Pešková však priznáva, že už pred mesiacom sa jej nestrieľalo najlepšie. „Malej sa to veľmi nepáčilo. Strieľať v ôsmom mesiaci je podľa mňa bláznivé, to by som neskúšala,“ dodala.

Úspešná slovenská strelkyňa síce tehotenstvo neplánovala, no zároveň sa mu nebránila. „Vždy som si vravela, že najlepšie by bolo otehotnieť medzi olympiádami, aby som sa potom stihla kvalifikovať na ďalšiu. Dokonca som i plánovala, trošku si po náročnom roku oddýchnuť. Vyšlo to akurát. Ak pôjde všetko dobre, chcela by som koncom leta začať s tréningom a od jesene opäť súťažiť, aby som mohla v ďalšom roku zabojovať o olympiádu,“ naznačuje Pešková.

Hoci v Londýne nepotvrdila dobrú formu, sezónu nepovažuje za nevydarenú. „Dosiahla som celkom dobré výsledky. Škoda, že to na olympijských hrách nevyšlo podľa našich predstáv. Vo vzduchovke som mala smolu. Finále mi ušlo o chlp, čo ma veľmi mrzelo. Malorážku som nezvládla, stále neviem, kde bol problém. Z vystúpenia v nej som bola sklamaná. Mala som vyššie ciele, ale nebolo to zlé,“ hodnotí uplynulú sezónu štrnásta žena vo vzduchovej puške 40, ktorú v Londýne delili od rozstrelu o finále len dva body.

debata chyba