Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mercedes sa v Abú Zabí pokúsi o rekordné zápisy

Hoci prakticky už o nič nejde, nemusí to byť nuda. Tohtoročný šampionát automobilov F1 má tento víkend na programe záverečné podujatie.

29.11.2015 12:00
Lewis Hamilton Foto: ,
Mercedes sa pokúsi vylepšiť minuloročný rekordný zisk v Pohári konštruktérov
debata

O titule majstra sveta je už dávnejšie rozhodnuté (Hamilton), rovnako ako aj o titule v Pohári koštruktérov (Mercedes). Aj poradie na ďalších pódiových priečkach sa po pretekoch v Abú Zabí (štart o 14.00 v priamom prenose na stanici Sport2HD) meniť nebude. Hamiltonov tímový parťák si pred dvoma týždňami v Brazílii definitívne poistil titul vicemajstra pre krajanom Vettelom, ktorý potiahol tím Ferrari na druhú priečku pred Williams.

Devätnásty diel seriálu však bude špecifický najmä pre lanského víťaza Lewisa Hamiltona. Brit by v prípade triumfu dosiahol 44. víťazstvo v kariére. Na tom by nebolo nič zvláštne, lenže trojnásobný majster sveta má na kapote svojho mercedesu číslo 44 a Spojené arabské emiráty oslávia na budúcu stredu 2. decembra 44 rokov od svojho vzniku.

„Je to ideálna príležitosť ukončiť skvelú sezónu, keď sem navyše prišlo veľa britských fanúšikov a ja sa tu budem cítiť skoro ako doma,“ uviedol Hamilton, ktorý môže vyhrať jedenástykrát v sezóne. Mercedes sa zasa pokúsi vylepšiť minuloročný rekordný zisk v Pohári konštruktérov a ak by sa jeho jazdcom podarilo dosiahnuť dvanáste double v tejto sezóne (tiež rekordné), dostali by sa na métu 703 bodov (vlani 701).

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 363 b., 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 297, 3. Vettel (Nem./Ferrari) 266, 4. Bottas (Fín./Williams) 136, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 135, 6. Massa (Braz./Williams) 117.
Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 660, 2. Ferrari 401, 3. Williams 253, 4. Red Bull 178, 5. Force India 120.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Mercedes #F1 #VC Abú Zabí #Nico Rosberg