Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skúšala argentínske špeciality aj formu francúzskych mužov. Vlhová drie pred blížiacim sa štartom sezóny

Po náročnom tréningovom kempe v Argentíne si užíva posledné dni sladkého ničnerobenia.

03.10.2023 10:54
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová.
debata (1)

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová drie pred blížiacou sa sezónou Svetového pohára alpských lyžiarok 2023/24. Zo strediska Ushuaia sa vrátila domov do Liptovského Mikuláša.

V Ohňovej zemi bola dvakrát – najskôr v auguste a po krátkej pauze a oddychu doma sa do Argentíny vrátila na tri tvrdé septembrové týždne.

„Prípravu hodnotím veľmi pozitívne. Podmienky boli naozaj skvelé. Stihli sme všetko, čo sme chceli a odišli sme nanajvýš spokojní.

Priznávam, mala som aj mierne obavy, keďže cesta do Argentíny trvá takmer celý deň, takže dvojtýždňový pobyt bol po zrušení pôvodného čilského plánu ,na hrane'.

Nakoniec to vypálilo parádne. Následne som odletela domov, oddýchla som si, popracovala zasa na iných veciach a po návrate som sa opäť ,oprela do oblúkov'.

Naozaj to vnímam tak, že sme do toho všetci v tíme dali maximum,“ povedala Vlhová v rozhovore, ktorý Športwebu poskytla Sport Management Company.

Petra Vlhová Čítajte viac Sezóna sa blíži, prichádzajú dobré správy. Vlhová má vraj olympijskú formu

Celková víťazka Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní zo sezóny 2020/21 dostala od kouča Maura Piniho veľkú pochvalu.

Naznačil, že forma jeho zverenky je obdobná ako pred zimnými olympijskými Hrami v Pekingu, kde Vlhová získala zlato v slalome.

Slovenská hviezda sa v stredisku Ushuaia stretla s viacerými konkurentkami. S ktorými trénovala najviac?

„Vždy je super, keď sa v tréningoch porovnávam s lepšími pretekármi, za ktorými sa môžem ťahať. Asi najviac sme trénovali so špecialistami na obrák z francúzskeho tí­mu.

S chlapmi je to akoby iná príprava a ja osobne to vnímam ako najlepší tréning. Predsa len jazdia inak, majú iné fyzické dispozície. Preto sa veľmi teším, že sme mohli spoju jazdiť.

Rovnako si však vážim aj všetky sparing partnerky. Keďže v Argentíne sa zišiel takmer celý lyžiarsky svet, mohli sme si to vždy napasovať podľa potrieb,“ vysvetlila Vlhová.

SR Lyžovanie Vlhová Boris Vlha spolupráca koniec BAX Čítajte viac Vlhová: Mám obavy, čo bratov odchod prinesie. Raz to muselo prísť

Pred Vlhovou je posledný oddychový týždeň. Najbližšie sa ho dočká až v marci, kedy sa celá sezóna uzavrie 16. až 24. marca v Saalbachu.

„Ranný budíček v Ushuaii zvonil o šiestej. Potom raňajky, rozcvička a presun na kopec, čo bolo asi tridsať minút jazdy autom, keďže ubytovanie sme mali dole v meste.

Prezutie do lyží a doobedňajší tréning, ktorého dĺžka závisela od toho, čo sme jazdili. Následne obed a presun do hotela na krátky oddych.

Popoludní tréning, regenerácia, masáž, video, večera a spánok. Toto bol môj každodenný kolobeh.

Mauro Pini Petra Vlhová Čítajte viac Dobre naladená Vlhová dospela v Ohňovej zemi. V novej sezóne uvidíte novú Petru, tvrdí Pini

„Argentínska kuchyňa sú stejky a víno, to sme si vyskúšali. Počas troch týždňov sme ochutnali rôzne špeciality, ale to sa, pochopiteľne, nedá stále. Jasné, domáca kuchyňa mi chýbala.

Rovnako ako kondičnému trénerovi Marcovi Portovi, ktorý, keďže je Talian, v posledných dňoch neustále skloňoval dve slová: pizza a pasta…“ usmiala sa Vlhová.

Už čoskoro sa postaví na štart prvých pretekov. Sedemmesačná prestávka medzi ročníkmi sa skončí obrovským slalomom v Söldene 28. októbra.

"Oddýchnem si, doladíme posledné detaily a týždeň pred pretekmi to bude presne ten pocit, že sa už chcem postaviť na štart,“ uzavrela Vlhová.

Letná dovolenka zjazdových lyžiarok Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Uplynulú sezónu už zahodili za hlavu a chystajú...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová