Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nočná mora v Madride, tenistov kosia zranenia. Finalistovi z Kanady vzdali traja súperi

Kanadský tenista Félix Auger-Aliassime odohral na prestížnom tenisovom turnaji v Madride len dva celé zápasy, a napriek tomu mu to stačilo na postup do finále.

04.05.2024 11:13
Auger-Aliassime Lehečka Foto:
Félix Auger-Aliassime utešuje po postupe do finále zraneného Čecha Jiřího Lehečku.
debata (2)

Kanaďanovi totiž v troch zápasoch pomohli zranenia súperov. Jakub Menšík a Jiří Lehečka odstúpili v priebehu zápasu a Jannik Sinner na štvrťfinále ani nenastúpil.

„Nočná mora v Madride pokračuje,“ napísal po odstúpení Lehečku na sociálnych sieťach tenisový novinár Steve Tignor, ktorý prispieva na portál tennis.com.

Boris Becker Čítajte viac Urobil všetko, čo mohol. Slávny Becker dlžil takmer 50 miliónov, z osobného bankrotu je už vonku

Je to dokonalé zhrnutie toho, čo sa v posledných dňoch na podujatí Masters deje. Kvôli zraneniam z turnaja odstúpilo už päť tenistov, okrem Menšíka, Lehečku a Sinnera ešte Rus Daniil Medvedev a Číňanka Čeng Čchin-wen.

Z nevídaného priebehu podujatia najviac vyťažil 35. hráč svetového rebríčka Félix Auger-Aliassime, ktorý síce v prvých dvoch kolách vyradil Japonca Nišijoku a Francúza Mannarina, ale potom mu skrečoval po prvom sete Menšík, Sinner nenastúpil pre bolesti bedrového klubu a Lehečku odstavil boľavý chrbát po 20 minútach hry.

Dušan Gabáni, Marcel Merčiak Čítajte viac Keď som prišiel, už tam ležal. Slovenskú televíznu stálicu museli po kolapse pri obľúbenej partičke oživovať

23-ročný Kanaďan sa tak po prvýkrát v kariére prebojoval do finále na turnaji Masters. „Je to šialené. Neviem, či sa to už stalo nejakému hráčovi predo mnou. Nemôžem tomu uveriť, cítim veľkú dávku empatie k Jiřímu,“ uviedol Auger-Aliassime po postupe do finále.

Zostáva veriť, že zostávajúce finálové zápasy sa už budú rozhodovať na tenisovom kurte. Auger-Aliassime vyzve v súboji o trofej Rusa Andreja Rubľova. Medzi ženami sa do finále dostali Iga Swiateková a Arina Sobolenková.

Ako sa zmenili špičkové tenistky po desaťročiach Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
xxx
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Félix Auger-Aliassime #ATP 1000 Madrid