Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nič ľahké Slovenky nečaká. Tenistky spoznali súperky vo finále Pohára Billie-Jean Kingovej

Slovenské tenistky nastúpia v 1. kole finálového turnaja Pohára Billie-Jean Kingovej v Seville proti Američankám.

30.04.2024 13:41 , aktualizované: 14:06
SR Tenis Ženy PBJK kvalifikácia Slovinsko BAX Foto: ,
Na snímke sprava nehrajúci kapitán Matej Lipták, slovenské tenistky Renáta Jamrichová, Viktória Hrunčáková, Tereza Mihalíková, Rebecca Šramková a Anna Karolína Schmiedlová sa radujú po zisku tretieho bodu a postupu na finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej.
debata

V prípade víťazstva sa vo štvrťfinále stretnú so štvrtou nasadenou Austráliou. Rozhodol o tom utorňajší žreb v londýnskej centrále ITF.

Slovenky boli nenasadené a okrem tímu USA mohli dostať za súpera ešte Nemecko, Veľkú Britániu, Japonsko, Poľsko, Rumunsko, alebo Španielsko.

Zápasy úvodného kola sú na programe 12. – 14. novembra. Nasadené tímy Kanada, Taliansko, Česko a Austrália postúpili priamo medzi elitnú osmičku.

2. Kasatkina Čítajte viac Navrátilová prirovnala Saudskú Arábiu k Severnej Kórei, obula sa do správania tenistiek

Štvrťfinálové duely sa uskutočnia 15. – 17. novembra, semifinálové 18. – 19. novembra. Finále je naplánované na stredu 20. novembra.

Slovenské reprezentantky majú s Američankami priaznivú bilanciu 1:0. Na finálovom turnaji v Prahe v novembri 2021 ich zdolali v skupine 2:1, napokon však tesne nepostúpili do semifinále, v úvodnom dueli prehrali so Španielkami 1:2.

Roger Federer, Mirka Vavrinecová Čítajte viac Jemu to trvalo, ona mu ukázala cestu. Osudový vzťah Mirky s Rogerom sa zrodil za oponou športového sviatku

Generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku výsledok žrebu príliš nepotešil. „Američanky patria k najsilnejším tímom na svete a ašpirujú na celkový triumf. Majú veľmi veľa hráčok v prvej svetovej stovke vo dvojhre i vo štvorhre. Naše dievčatá nemajú čo stratiť a môžu iba prekvapiť. Bolo by super, keby sa im podarilo zopakovať víťazstvo z Prahy,“ uviedol pre TASR Moška.

Americkou singlovou jednotkou je Cori Gauffová, vlaňajšia šampiónka US Open figuruje vo svetovom rebríčku WTA na treťom mieste. Jessica Pegulová je piata, Danielle Collinsová pätnásta a Madison Keysová uzatvára elitnú dvadsiatku. Najlepšou deblistkou je Nicole Melicharová Martinezová, ktorej patrí v rebríčku siedma priečka.

žreb finálového turnaja Pohára Billie-Jean Kingovej v Seville:
1. kolo: Nemecko – Veľká Británia, SLOVENSKO – USA, Španielsko – Poľsko, Japonsko – Rumunsko
štvrťfinále: Kanada – Nemecko/Veľká Británia, Austrália – SLOVENSKO/USA, Česko – Španielsko/Poľsko, Taliansko – Japonsko/Rumunsko

Tenisové legendy: Šarapovová vs. Grafová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Maria Šarapovová a Steffi Grafová. Tenisové...
debata chyba
Viac na túto tému: #Pohár Billie-Jean Kingovej