Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ani bizarný záver mladíkov nerozhodil. Uragán proti Nórsku chcú zopakovať aj v derby s Čechmi

Slovenská reprezentácia hokejistov do 18 rokov má za sebou mimoriadne vydarený zápas. Zverenci trénera Martina Dendisa mali na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie vo Fínsku "nôž na krku", pretože po predchádzajúcich troch prehrách potrebovali na postup vyššie víťazstvo.

01.05.2024 11:32
Adam Nemec Foto:
Adam Nemec po úvodnom góle do siete Nórov.
debata (2)

To napokon prišlo, rovesníkov z Nórska zdolali 11:1, keď počas celého duelu jasne dominovali. "Od začiatku sme dobre vedeli, o čo hráme, že pri dobrej konštelácii by sme mohli postúpiť aj z tretieho miesta.

Chalani to zobrali veľmi sebavedomo a sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Vedeli sme, že musíme vyhrať o viac gólov.

Základný cieľ bolo to, čo sme ukazovali od prvej minúty – tlačiť sa do bránky, hrať priamočiaro a nenechať nič na náhodu.

Chceli sme to vziať do vlastných rúk a dať čo najviac gólov v úvode," zhodnotil tréner Dendis vo videu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Slovensko hokej MS 18 Čítajte viac Gólostroj mladíkov, štyri zásahy kapitána aj pokazená rolba. Vo štvrťfinále čaká Slovákov rival

Hlavným strojcom slovenského vysokého triumfu bol kapitán Tomáš Pobežal, ktorý strelil štyri góly.

Bodovo sa však k nemu pridali aj ďalší, napríklad obranca Luka Radivojevič zaznamenal tri asistencie. "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu a dali sme hneď tri góly.

Bola to paráda, čo sme predvádzali na ľade. Verím, že si to prenesieme aj do ďalšieho zápasu. Vedeli sme, že musíme vyhrať o tri góly. Do zápasu sme šli dobre nastavení a vyšlo nám to," povedal po súboji proti Nórom.

Dva presné zásahy si pripísal útočník Ján Chovan. "Mali sme veľmi dobrý začiatok, prvých päť minút sme nastúpili veľmi dobre.

IIHF com Čítajte viac Trápenie mladých Slovákov. Po kanonáde od USA prehrali na MS aj s Lotyšskom

Dali sme góly a pokračovali sme v tom. Rýchle góly nám pomohli, ale stále sme si vraveli, že nemôžeme poľaviť," uviedol.

Utorkový zápas Slovákov v Espoo priniesol aj jednu kurióznu situáciu. Prestávka po druhej tretine totiž trvala viac ako hodinu a tretiu dvadsaťminútovku museli dohrať na tréningovej ploche.

Počas úpravy ľadu sa totiž pokazila rolba, ktorá poškodila hraciu plochu natoľko, že organizátori potrebovali viac času na odstránenie nedostatkov.

„Bolo to niečo špecifické. Som rád, že chalani sa reštartovali a od začiatku šli do toho,“ opísal situáciu hlavný tréner Dendis. „Bolo to niečo kuriózne, ale zvládli sme to fajn,“ dodal Radivojevič.

V stredu je na šampionáte voľný deň, už vo štvrtok absolvujú mladí slovenskí hokejisti štvrťfinále proti Čechom.

„Teraz sa už sústredíme na štvrťfinále, v ktorom musíme zdolať Čechov,“ povedal po skončení stretnutia proti Nórom útočník Chovan.

Vtedy a teraz. Zlatí chlapci z Göteborgu 2002 Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Pred 22 rokmi sa zrodil najväčší úspech...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #majstrovstvá sveta #hokej #slovensko u18 #federálne derby