Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľké očakávania od Slovákov na MS? Dvorský prezradil, nakoľko verí Ramsayho výberu aj ako prijal odmietnutie z reprezentácie

Premiérovú sezónu v zámorí hodnotí mladý slovenský talent ako vydarenú. V základnej časti a play off nazbieral kreatívny útočník takmer sto bodov. Čo je však ešte dôležitejšie, zvyká si na tvrdý kanadský štýl a užšie klzisko. Už o pár mesiacov by mohol prvýkrát okúsiť čaro NHL.

04.05.2024 08:38
SR Hokej MS20 príprava Poprad kemp Dvorský Foto: ,
Dalibor Dvorský.
debata (9)

V júni oslávi Dalibor Dvorský 19 rokov a hoci si na nadchádzajúcich MS v Česku nezahrá, lichotí mu, že sa jeho meno spomína v súvislosti s reprezentač­ným áčkom.

Rodák zo Zvolena aktuálne načerpáva nové sily pred tým, ako sa opäť pustí do tvrdej práce za dosiahnutím svojho sna.

„Momentálne som na dovolenke v Turecku. Potreboval som si po sezóne trochu oddýchnuť. Zrelaxujem a keď sa vrátim, začnem s letnou prípravou,“ vraví.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Aké podmienky máte v Turecku?

Je tu nádherné počasie. Okolo 29 stupňov. Tu už je prakticky leto. Teším sa najmä na more. Prišiel som aj s rodinou. Cez sezónu sa vidíme veľmi málo. Som rád, že teraz máme na seba viac času.

Rozhovor o Jurajovi Slafkovskom s Martinom Cibákom
Video

Počas sezóny ste toho stihli pomerne dosť. Od sťahovania sa zo Švédska do zámoria, cez draft až po smolné MS do 20 rokov. Čo vám najviac utkvelo v pamäti?

Sezónu hodnotím veľmi dobre. V kanadskej juniorke som si zvykol naozaj rýchlo. Život i samotný hokej je tam na vysokej úrovni. Čo sa týka Švédska, bola to pre mňa dobrá skúsenosť. Mužstvo malo na začiatku horšie obdobie.

Prehrali sme zopár zápasov a tréner dával viac priestoru skúsenejším chlapcom. Keďže som málo hrával, rozhodli sme sa s agentom zo St. Louis aj s rodinou, že najlepšie bude pre mňa odísť do zámoria a hrať v juniorke.

Honzek hokej Čítajte viac Všetko zmenil telefonát od manažéra. Mami, oci, odchádzam do Kanady. Mladý Slovák zahviezdil, túži po ňom tím z NHL

V nej ste nazbierali v základnej časti 88 bodov a v play off ste pridali ďalších desať. Hrá sa v OHL z pohľadu súbojov a fyzickej hry podobným štýlom ako v NHL?

Je to výborná súťaž, v ktorej sa hrá dosť do tela. Bol to pre mňa jednoznačne krok vpred. Zvykol som si na iný štýl a najmä na menšie klzisko. Zistil som, že mi vyhovuje. Zároveň sa mi páči aj život v Kanade

Bol jedným z dôvodov aj fakt, že vás budú mať ľudia zo St. Louis viac na očiach?

Určite to zohralo veľkú rolu. Mám prideleného tzv. development trénera, ktorý dozerá na môj rozvoj. S ním som rozoberal každý môj zápas. Povedali sme si, čo som robil dobre a na čom mám viac pracovať. Párkrát sa na mňa bol pozrieť aj GM tímu.

Hrávate aj presilové hry, na ľade trávite veľkú porciu času…

Od začiatku som cítil od trénerov veľkú dôveru, za čo som im vďačný. Hral som prakticky všetky situácie, aj oslabenia. Nastupoval som so skvelými spoluhráčmi. Všetko mi tam hralo do kariet.

Peter Čerešňák Čítajte viac Čerešňák ako na horskej dráhe: Účasť na MS? Rodinu musím najprv dostať na Slovensko. Šampionát v Česku dopadne fantasticky

Sudbury patrí medzi vyspelé kanadské mestá. Čím na vás zapôsobilo?

Je to krásne mestečko. Človek tam má všetko, čo potrebuje. Pozrieť sme sa boli aj na neďaleké jazerá. Akurát boli všetky zamrznuté, keďže bola veľká zima. Teploty klesli až do mínus tridsať stupňov. Párkrát sme si boli so spoluhráčmi zahrať hokej práve na zamrznutom jazere. Veľmi sa mi tam páčilo.

Ochutnali ste aj niektoré typické kanadské jedlá?

Skúšal som všetko, čo sa dalo. Býval som v jednej rodine aj so spoluhráčom. Starali sa tam o nás výborne. Kuchyňa je trochu iná ako slovenská, ale neprekážalo mi to. Potrpím si na kvalitnú stravu a tú som tam mal.

Na MS do 20 rokov ste vypadli vo štvrťfinále s Fínskom. Ešte cítite sklamanie?

Stále ma to mrzí. Ale aj o tom je hokej. Verím, že sa nám to vráti neskôr a uspejeme proti nemu na inom turnaji.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #St. Louis Blues #Dalibor Dvorský