Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vychováva dve deti, pomáha ďalším v núdzi. Valach schytal kritiku, reagoval vulgarizmom

Do finále išli ako favoriti, ale nakoniec skončili so zvesenými hlavami. Hokejisti Spišskej Novej Vsi podľahli v bitke o premiérový titul Nitre hladko 0:4 na zápasy.

30.04.2024 12:30
Juraj Valach Foto: ,
Juraj Valach (Spišská Nová Ves) a Alex Výhonský (Banská Bystrica) vo vzájomnom súboji.
debata (1)

Jednou zo stálic Rysov je Juraj Valach. Skúsený obranca bol aj napriek neúspešnej snahe o víťaznú bodku s výbornou sezónou spokojný.

„Ďakujem za podporu slušným milým ľudom fanúšikom a v neposlednom rade spoluhráčom, lebo hokej je kolektívny šport,“ napísal Valach na sociálnych sieťach.

Tridsaťpäťročný obranca pokračuje v kariére po tom, čo po smrti manželky Simony v šiestom mesiaci tehotenstva vychováva dvojičky Amálku a Jerguša s pomocou rodičov, pri čom syn trpí mozgovou obrnou, a pomáha aj ostatným.

„Sezóna 2023/24 ja na konci ďakujem pekne svojej rodine mame, ktorá mi opatruje deti. Ďakujem otcovi, ktorý pomáha mame, starej mame, že pomáha taktiež aj teta a moja sestra.“

HC Košice vs HK Spišská Nová Ves Čítajte viac Čistky u hokejového vicemajstra. V Spišskej Novej Vsi skončilo šesť legionárov

Medzi priaznivcami sa objavili hlasy, ktoré by skúseného Valacha už v drese Spišskej Novej Vsi nechceli vidieť.

A aj samotný Valach priznal, že to v istých momentoch nemá v osobnom živote jednoduché, kvôli neprajníkom.

„Naopak tým, čo mi už druhý rok škodia, snažia sa zničiť súkromný život, šíria nenávisť a závisť odkazujem vyse*te si oko a nech vám narastú vlasy na zadku.“

Valach dlhodobo pomáha ľudom v núdzi. Po finálovej sérii sa rozhodol vydražiť svoj dres a vydražené peniaze poputujú pre trápiaceho sa bojovníka Mirka Basalu.

„Sme radi, že máme za sebou ďalšiu úspešnú dražbu. Verím, že peniažky pomôžu Mirkovi a rodina ich využije zmysluplno,“ napísal na sociálnych sieťach.

Nitrianske oslavy majstrovského titulu Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Obrovská radosť v nitrianskej aréne....

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Juraj Valach #HK Spišská Nová Ves