Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdy z NHL? Viete, ja nie som z NHL. Regenda má na MS osobnú motiváciu, pôjde aj cez bolesť

Pred dvoma rokmi na MS v Helsinkách bol najlepším strelcom mužstva a Craig Ramsay sa bude na jeho ofenzívne kvality spoliehať aj na blížiacom sa šampionáte v Česku.

30.04.2024 17:15
Regenda Foto:
Pavol Regenda v drese Anaheimu Ducks.
debata

Pavol Regenda má na MS osobnú motiváciu.

V Anaheime sa mu totiž skončila zmluva a svojimi výkonmi v reprezentačnom drese chce prispieť k tomu, aby si našiel zamestnávateľa čo najbližšie k svojim predstavám.

Na dnešný zraz v Žiline prišiel s tradične širokým úsmevom, hoci ho trápi menší zdravotný problém.

V akom stave je vaše zranenie?

Som v pohode, zranenie som mal už dávnejšie. Pri určitých pohyboch to ešte trochu cítim, ale snažím sa na to nemyslieť. V zápasoch pôjdem naplno.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Ako vás privítal tréner Ramsay?

Ešte som ho nevidel, ale teším sa na neho. Mám radosť aj z toho, že môžem po dlhšej dobe vidieť chalanov, porozprávať sa s nimi. Cítim novú energiu a tiež sa teším na tréning. Bol som dlhšie bez ľadu. Reprezentácia je vždy špeciálna, je to iné, ako hrať v zámorí za klub.

Ako hodnotíte sezónu v klube?

Začiatok som mal slušný, ale potom ma pribrzdilo zranenie. Odvtedy boli moje výkony hore-dole. Dostal som aj niekoľko zápasov v prvom tíme v NHL, za čo som rád. Musím popracovať na vyrovnanosti výkonov.

erik černák Čítajte viac Ramsay ráta posily z NHL. K Nemcovi a Fehérvárymu môže už zajtra pribudnúť ďalší elitný obranca. Prichádza aj majster z Nitry

V sezóne predtým ste nastúpili na 14 zápasov v profilige, teraz na 5. Nečakali ste opačný trend?

Možno aj áno, ale prebojovať sa a udržať v prvom tíme je veľmi náročné. V klube mali veľa hráčov, predovšetkým v útoku. Aj keď sa nejakí hráči z NHL zranili, tréneri mali k dispozícii dostatok náhradníkov a miesta na súpiske boli zaplnené.

Ale nesťažujem sa. Ak by som hral lepšie, zrejme si ma v prvom tíme ponechajú dlhšie. Musím zabrať a uvidíme, čo bude ďalší rok.

Pokračujete v Anaheime?

Zmluva sa mi skončila, novú nemám. S agentom ideme riešiť novú, uvidíme, či to bude v Anaheime alebo niekde inde. Prioritou zostáva zámorie. Ešte to tam chcem skúsiť.

Je veľa hráčov, ktorí na MS bez zmluvy neprídu. Čo presvedčilo vás?

Vždy rád a ochotne reprezentujem. Plus, tento šampionát mi môže len pomôcť. Môžem sa ukázať a presvedčiť všetkých o mojich kvalitách.

V reprezentácii sa črtá nabitý tím, veľká konkurencia bude predovšetkým v útoku. Ste pripravený, že sa vám neujde miesto v prvých dvoch formáciách?

Budem hrať tam, kam ma dajú. Pred dvoma rokmi na olympiáde som začínal vo štvrtom útoku a hrali sme dobre. Je mi jedno, kam ma tréneri zaradia. Každý v tíme má dôležitú pozíciu.

Čaká vás tretí šampionát v kariére, čím bude výnimočný?

Teším sa na ľudí a atmosféru. Ostrava je blízko, môžu prísť blízki a rodina. Už nebudem nováčik, aj od seba mám určité očakávania a verím, že ich naplním.

Súčasťou tímu budú viacerí hráči z NHL, fanúšikovia majú veľké očakávania. Ste pripravený na zvýšený tlak?

Viete, ja nie som z NHL. (úsmev) Áno, budeme mať kvalitu, ale dobrí hráči musia aj podať dobré výkony. Súperi budú mať kvalitu, v žiadnom zápase nás nečaká nič ľahké. Rozhodne to, čo ukážeme na ľade.

Vtedy a teraz. Zlatí chlapci z Göteborgu 2002 Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Pred 22 rokmi sa zrodil najväčší úspech...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #MS 2024 v hokeji #Pavol Regenda #Ostrava 2024