Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aký otec, taký syn. IIHF posadila pred kameru mladých Slovákov. Čo odkázali Šatanovi a Radivojevičovi?

Hokejové gény v sebe nezaprú a na dresoch nosia slávne meno. Na vrcholiacich majstrovstvách sveta do 18 rokov je hneď niekoľko synov bývalý reprezentantov. Na nich sa zameral aj web Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

04.05.2024 09:27
Miroslav Šatan mladší Foto:
Miroslav Šatan mladší.
debata (2)

V krátkom videu dala IIHF priestor šiestim mladým reprezentantom, aby opísali, aké to je mať otca s bohatou a úspešnou kariérou.

V slovenskej osemnástke sú takí hneď dvaja: syn Branka Radivojeviča Luka a potomok kapitána majstrov sveta z Göteborgu a súčasného prezidenta SZĽH Miroslav Šatan mladší.

SR Hokej MS20 príprava Poprad kemp Dvorský Čítajte viac Veľké očakávania od Slovákov na MS? Dvorský prezradil, nakoľko verí Ramsayho výberu aj ako prijal odmietnutie z reprezentácie

„Otec mi veľmi pomohol, naučil ma hrať hokej. Pamätám si, že bol jedným s tých, ktorý mi radil ako korčuľovať a strieľať,“ povedal Šatan junior, ktorého so spoluhráčmi čaká v sobotu semifinále na majstrovstvách sveta proti USA.

„Veľmi mi pomohol s niektorými detailmi v hre. Som za to veľmi vďačný a za všetku podporu, ktorú od neho dostávam počas celej kariéry,“ doplnil Šatan.

V rovnakom duchu sa na adresu otca vyjadril aj Luka Radivojevič. „Pre moju kariéru znamená veľa, v hokeji mi pomohol so všetkým. Veľmi si vážim šancu, že môj otec hral v minulosti hokej a teraz odovzdáva skúsenosti mne,“ skonštatoval 17-ročný obranca.

Okrem dvoch slovenských reprezentantov sa na adresu slávnych otcov vyjadrili aj Max Plante (syn Dereka Planta), Jack Berglund (syn Christiana Berglunda), Ryder Rithie (syn Byrona Ritchieho) a Tij Iginla (syn Jaromeho Iginlu).

Najproduktívnejší Slováci na každých MS v hokeji Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte, ktorý...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Branko Radivojevič #Miroslav Šatan #MS v hokeji do 18 rokov #Luka Radivojevič #Miroslav Šatan mladší