Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obranca Fehérváry pred štartom MS: Slafkovský kritikom zavrel ústa, je top hráč NHL

Už sa nevie dočkať. Slovenský obranca Washingtonu Capitals Martin Fehérváry sa teší na svoje štvrté majstrovstvá sveta v kariére. V NHL si na poslednú chvíľu vybojoval s klubom postup do play off.

04.05.2024 09:59
Martin Fehérváry Foto:
Martin Fehérváry v drese Washingtonu Capitals.
debata (3)

Napriek tomu, že už v 1. kole bojov o Stanleyho pohár Washington prehral 0:4 s New Yorkom Rangers, 24-ročný Slovák hodnotí sezónu v zámorí kladne.

„Mrzí nás, že sme Rangers viac nepotrápili a nehrali dlhšiu sériu, ale celkovo by som ročník hodnotil pozitívne. Nikto nečakal, že vôbec spravíme play-off. Všetci nás podceňovali," povedal Fehérváry pre denník Šport.

Posledné týždne tak dali jemu, ako aj jeho spoluhráčom, poriadne zabrať. "Dali sme dokopy dobrú partiu, mali sme veľa mladých hráčov, bojovali sme jeden za druhého, o čom svedčí, že do play-off sme sa dostali až posledným zápasom v základnej časti. Ostatných 20 zápasov bolo veľmi národných mentálne aj fyzicky,“ skonštatoval spoľahlivý obranca.

SR Hokej MS20 príprava Poprad kemp Dvorský Čítajte viac Veľké očakávania od Slovákov na MS? Dvorský prezradil, nakoľko verí Ramsayho výberu aj ako prijal odmietnutie z reprezentácie

Fehérváry viedol v play-off svoj tím s dvoma gólmi a troma bodmi, ktoré získal v štyroch zápasoch. Ukázal, že vie hrať aj smerom dopredu. Uvedomuje si však, že jeho hlavnou úlohou v tíme je brániť top hráčov súperov.

Medzi nich patrí aj Juraj Slafkovský z Montrealu Canadiens. Ten patril v tejto sezóne medzi troch mladíkov, ktorí v NHL tešili svojimi výkonmi. Tými potešil aj dvadsaťštyriročného bratislavského rodáka, ktorý v rozhovore venoval pozornosť svojim krajanom v NHL.

„Som šťastný za každého jedného chalana, špeciálne za Jura Slafkovského, ktorý to nemá ľahké v Montreale. Už cez leto som vám spomínal v rozhovore, že je výborným hokejistom, len musí vydržať a musí makať. Výkonmi to ukázal a kritikom zavrel ústa. Dokázal, že je top hráč NHL,“ poznamenal Fehérváry.

Miroslav Šatan mladší Čítajte viac Aký otec, taký syn. IIHF posadila pred kameru mladých Slovákov. Čo odkázali Šatanovi a Radivojevičovi?

Na poste obrancu hráva Šimon Nemec, ktorý v tejto sezóne dostal šancu debutovať v drese New Jersey Devils. Výzvu prijal, šance sa chopil a už sa nepozeral späť – ročník dohral medzi elitou a patril medzi najvyťažovanejších hráčov tímu.

„Šimon je výborný hokejista. Som zvedavý, ako mu to pôjde. Ukázal všetkým, že patrí do najlepšej ligy. Som rád, že smeruje na ďalšie majstrovstvá sveta,“ skonštatoval Fehérváry.

Slovensko príprava Poľsko Žilina Čítajte viac Skvelá prvá tretina proti Poľsku, potom dlhé trápenie. Zo zámorských posíl sa presadil len Regenda

Fehérváry už dlhšie pozná Martina Pospíšila, ktorý tiež zažil premiéru v NHL a okamžite sa v nej etabloval ako jeden z kľúčových hráčov tímu Calgary Flames. Ukázal svoje ofenzívne zručnosti, ale aj nasadenie a tvrdosť.

„Hrá často na hrane, nemám s tým žiadny problém, tréneri to od neho chcú. Každý tím chce podobného hokejistu v zostave. Samozrejme sa bude musieť krotiť na medzinárodnej úrovni, je tam iný štýl posudzovania bodyčekov. Určite bude pre tím veľkým prínosom,“ dodal obranca Capitals.

Najproduktívnejší Slováci na každých MS v hokeji Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte, ktorý...
3 debata chyba