Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súper Slovenska na MS skladá supertím s 15 hráčmi z NHL. Švédska legenda ho vidí v semifinále

Švédski hokejisti čakajú na medailu z majstrovstiev sveta už šesť rokov a aj preto nenechávajú pred nadchádzajúcim šampionátom v Česku nič na náhodu.

03.05.2024 17:14
Švédsko - Kanada Foto: ,
Medzi najväčšie hviezdy Švédov patrí dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára Victor Hedman (vľavo).
debata

V aktuálnom tíme trénera Sama Hallama sa nachádza až 15 hráčov z NHL, medzi nimi aj niektoré hviezdy uplynulej sezóny profiligy.

V bránke budú mať Švédi Samuela Erssona z Philadelphie Flyers alebo Filipa Gustavssona z Minnesoty Wild (prípadne Jespera Wallstedta rovnako z Minnesoty), v obrane by mali byť dominantní ofenzívne ladení Victor Hedman z Tampy Bay Lightning, Erik Karlsson z Pittsburghu Penguins a Rasmus Dahlin z Buffala Sabres, ktorí v tejto sezóne NHL spolu nazbierali 191 bodov.

V útoku sú zatiaľ najväčšie esá 72-bodový Lucas Raymond z Detroitu Red Wings a 64-bodový Jonas Eriksson Ek z Minnesoty.

pospíšil Čítajte viac Prílišná tvrdosť? Dám si pozor, mužstvo ma potrebuje na ľade. Verím, že raz si v reprezentácii zahrám aj s bratom

Podľa aktuálnej informácie švédskych médií na MS 2024 bude chýbať progresívny mladík Leo Carlsson, ktorému štart neodporučil jeho zamestnávateľ v NHL Anaheim Ducks.

Vo svojej prvej sezóne v NHL nazbieral 29 bodov v 55 zápasoch. „Mal by fyzicky zosilnieť a čo najlepšie sa pripraviť na ďalšiu sezónu,“ napísal web hockeynews.se a citoval vedenie „káčerov“.

Vedenie reprezentácie „Troch koruniek“ čaká ešte na koniec série 1. kola play-off medzi Nashvillom Predators a Vancouverom Canucks a podľa jej výsledku by v tíme na MS 2024 radi privítali Filipa Forsberga z Nashvillu alebo Eliasa Petterssona z Vancouveru.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

„Mám veľkú radosť z toho, koľko kvality z NHL príde tento rok na majstrovstvá sveta. Osobne si myslím, že tento švédsky tím má minimálne na postup do semifinále,“ uviedol bývalý skvelý útočník Peter Forsberg v rozhovore pre Expressen.

Švédska hokejová legenda bude počas MS spolukomentovať zápasy v Ostrave a Prahe pre streamovaciu spoločnosť Viaplay a tvrdí, že bude rovnako kritický k švédskym hráčom ako aj všetkým ostatným.

„Budem úprimný k sebe aj divákom. Budem chváliť, ak sa bude dariť, ale aj kritizovať, ak to našim hráčom nepôjde. Budú to vzrušujúce majstrovstvá sveta s veľkými menami na súpiskách jednotlivých účastníkov,“ dodal Forsberg.

MS 18 Slovensko vs Česko Čítajte viac Rozčarovanie v Česku: Ročník Slovákov 2006 je suverénne najslabší, tvrdí exreprezentant. A porazia nás

Dnes 50-ročný niekdajší útočník je jedným z deviatich švédskych hráčov, ktorí sú členmi Triple Gold Clubu, čiže počas kariéry získali zlaté medaily na zimných olympijských hrách, majstrovstvách sveta a vybojovali aj Stanleyho pohár.

Forsberg má všetky tieto úspechy zdvojené. Na Stanley Cup dosiahol v rokoch 1996 a 2001 ako hráč Colorada Avalanche, svetovým šampiónom sa stal v rokoch 1992 v Prahe a 1998 v Bazileji, olympijské zlato pridal do jagavej zbierky z Lillehammeru 1994 a Turína 2006.

Švédsko bude posledný siedmy súper Slovenska v základnej B-skupine na MS 2024 v Ostrave. Vzájomný duel odohrajú oba tímy v utorok 21. mája od 20.20 h.

Slovensko na MS 2024 podľa bookmakerov Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Slovenská hokejová horúčka sa pomaly blíži....
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #švédska hokejová reprezentácia #švédski hokejisti #MS v hokeji 2024