Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príbeh, ktorý inšpiruje. Škorvánek opúšťa Michalovce, odchádza do elitnej ligy

Slovenský hokejový brankár Stanislav Škorvánek opúšťa po dvoch rokoch Michalovce a stane sa novou posilou Hradca Králové.

02.05.2024 09:28
Stanislav Škorvánek Foto:
Stanislav Škorvánek na MS v Rige.
debata

Reprezentačný gólman odchytal na Zemplíne viac ako 120 zápasov a pomohol Michalovciam stať sa jedným z najsilnejších tímov v hokejovej extralige.

"Jeho príbeh je inšpiráciou nie len pre nás ako klub, aby sme neustále posúvali a zlepšovali naše podmienky, ale hlavne pre hráčov ktorí nastupujú v našom drese.

Škorvi je dôkazom, že aj z nášho klubu je možná cesta na medzinárodné fórum, kde je možné zažiariť a vybojovať si kontrakt v kvalitnej európskej lige," napísal klub na facebooku.

Športový riaditeľ ️Marek Mašlonka priznal, že sa Dukla snažila 28-ročného gólmana udržať v kádri. Neúspešne. Zároveň vedenie klubu potvrdilo, že na lavičke bude pokračovať hlavný tréner Tomek Valtonen.

SR Hokej TEL play off finále 2. Spišská Nitra KEX Čítajte viac Krásne gesto nitrianskej opory. Počas osláv si otvorila darček od zosnulého Čechmánka

"Nakoniec sa však rozhodol napredovať vo svojej kariére. Sme veľmi radi, že za dve sezóny u nás v klube sa dokázal zaradiť medzi kvalitných reprezentačných brankárov a podpísať zmluvu v jednej z top európskych líg.

Stano je pekným príkladom toho, že svojou tvrdou prácou a odhodlaním je táto cesta možná a verím, že do budúcna bude inšpiráciou aj pre ďalších hráčov Michaloviec,“ uviedol Mašlonka.

Škorvánek sa poďakoval za dôveru počas spomínaných ročníkov. Priznal, že mu je ľúto najmä jednej veci.

"Najviac ma mrzí, že sme ani v jednej z týchto sezón nedosiahli na finále, ale patrí vám obrovská vďaka.

Nikdy nezabudnem na chvíle, keď ste nás hnali vpred a stáli za nami aj keď sa nám nedarilo a nešlo všetko podľa našich predstáv.

Verím, že si užijete veľa pekných zápasov v budúcej sezóne a že sa opäť spraví pekný výsledok pre Michalovce. Všetkých vás zdravím a zo srdca vám ďakujem!“

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Lotyšsko Čítajte viac Finále Česko - Slovensko v Prahe? Slafkovský ako najproduktívnejší hráč MS? Experti sa pozreli na šance Ramsayho zverencov

Pre Škorvánka – niekdajšieho gólmana Nových Zámkov, Trnavy, Košíc, Prešova Humenného či Žiliny – to bude prvý zahraničný angažmán. V Hradci Králové podpísal dvojročnú zmluvu.

"Po problémoch v bránkovisku, ktoré sa s nami ťahali väčšinu vlaňajšieho ročníka, sme chceli priviesť kvalitného a skúseného brankára. Sme presvedčení, že Stano tieto parametre spĺňa.

Má za sebou ďalšiu vydarenú sezónu v slovenskej extralige, kde bol najlepší brankár.

My mu želáme veľa úspechov so slovenskou reprezentáciou na MS v Prahe a Ostrave a tešíme sa na budúcu dvojročnú spoluprácu," uviedol pre klubový web generálny manažér Hradca Aleš Kmoníček.

Škorvánek sa predstavil na lanských majstrovstvách sveta v Rige, kde vychytal v štyroch stretnutiach tri víťazstvá. Dosiahol pritom priemer 1,26 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 95,4 percenta.

Slovensko na MS 2024 podľa bookmakerov Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Slovenská hokejová horúčka sa pomaly blíži....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Škorvánek #HK Dukla Ingema Michalovce