Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitána ako on som ešte nezažil. Zápasový rekordér Sersen potešil všetkých fanúšikov Slovana

Skúsený hokejový obranca Michal Sersen bude obliekať dres Slovana Bratislava aj v nasledujúcej sezóne 2024/2025. Dlhoročný kapitán "belasých" sa dohodol s klubom na predĺžení spolupráce. V stredu o tom informoval oficiálny web účastníka Tipos extraligy.

01.05.2024 21:51
Michal Sersen Foto:
Michal Sersen.
debata

Sersen debutoval v A-tíme Slovana v sezóne 2002/2003 ako sedemnásťročný. Celkovo odohral v klube 17 sezón, z toho sedem v nadnárodnej KHL.

V uplynulých šiestich ročníkoch bol stabilne kapitán mužstva. Získal päť majstrovských titulov, z toho štyri so Slovanom, v roku 2017 triumfoval aj v drese Banskej Bystrice.

Za bratislavský klub odohral rovných 800 súťažných zápasov, naposledy nastúpil vo štvrtom štvrťfinálovom dueli play off extraligy doma proti Košiciam. V tomto ukazovateli je historický klubový rekordér.

sersen slovan Čítajte viac Ikona Slovana: Najťažšia sezóna, čo som v Bratislave, na začiatku sa stalo veľa zlého. Vráti sa kapitán do belasého dresu?

Tridsaťosemročný zadák sa začne v lete pripravovať už na svoju 18. sezónu v belasom drese. Prítomnosť Sersena na ľade i v šatni vyzdvihol aj hlavný tréner Slovana Peter Oremus.

"V hokeji sa pohybujem už dlhú dobu a mal som tú možnosť spolupracovať s výbornými hráčmi a chlapcami, ale takého kapitána, akým je Mišo Sersen, som nezažil, a to po organizačnej aj výkonnostnej stránke.

Michal stelesňuje v Slovane istú klubovú kultúru, ale aj potrebný zmysel pre tímovú prácu a disciplínu.

sersen slovan hokej Čítajte viac Derby proti Košiciam? Žiadny obranca nemal pod sto kilogramov. Kritizovať mladíkov za chyby je slovenská špecialita

Jeho prínos mužstvu vlani bol obdivuhodný, ak zoberieme do úvahy zranenie, z ktorého sa vracal. Jeho návrat do tímu bol jedným z hlavných momentov, prečo sa nám v druhej polovici vlaňajšej sezóny podarilo napredovať."

Sersen odohral v uplynulom ročníku za Slovan 36 zápasov s bilanciou štyri góly a osem asistencií, zvyšných 18 stretnutí musel nútene vynechať po operácii pruhu.

Celkovo počas 12 sezón v najvyššej slovenskej súťaži získal 151 bodov, ďalších 99 bodov pridal v KHL. V reprezentačnom A-tíme si pripísal 119 štartov a strelil deväť gólov.

Zúčastnil sa na šiestich majstrovstvách sveta – naposledy v roku 2017. V roku 2012 vybojoval s národným tím striebro na MS v Helsinkách.

Najlepší a najhorší hráči po ZČ extraligy 2023/24 Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Ktorí hokejisti v základnej časti extraligy...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #ŠK Slovan Bratislava #Michal Sersen #Peter Oremus